Vyrážíte na víkend a zůstal vám na autě sníh? Takhle určitě nevyjíždějte!
Sněhová čepice na střeše auta ohrožuje nejenom řidiče jedoucí za vámi. Foto: MP Liberec
Chomutov

ČR - V posledních dnech přišla čerstvá sněhová nadílka a další se čeká během víkendu. Pokud se někam chystáte autem, pořádně ho očistěte. Jinak vaše cesta nemusí skončit dobře.

Řidič totiž nesmí řídit vozidlo, na němž jsou nečistoty, námraza nebo sníh, které zabraňují výhledu z místa řidiče vpřed, vzad a do stran. To platí především na okna, nejenom ve směru jízdy, ale i boční a zadní, protože omezený výhled brání řidiči v bezpečné jízdě.

Od sněhu a ledu by mělo být očištěné celé vozidlo, včetně nákladu nebo např. přívěsného vozíku. Sníh odletující z neočištěného vozu, a to včetně střechy, může ohrozit motoristy jedoucí za vámi.

Své o tom aktuálně ví motoristé v Pardubickém kraji. O jejich případu včera informovala Policie ČR. Tam měly z nákladního automobilu odlétnout kusy ledu, které dopadly na vozidla projíždějící v jeho blízkosti. Na místě zastavili tři řidiči s poškozenými automobily.

0501ledzkamionu

Jeden z poškozených automobilů. Foto: Policie ČR

Řidiči naštěstí byli pohotoví a všimli si nápisů na kamionu. Policisté kamion vypátrali, řidič nezapíral, že místem opravdu projížděl. Samozřejmě neměl ani tušení, co se provozem jeho soupravy stalo.

"Každý řidič má povinnost před jízdou vozidlo očistit, jelikož ne každý řidič kamionu tuto podmínku dodrží, doporučujeme kvůli možnému ledu na návěsu nechat si od takové soupravy dostatečnou vzdálenost," doporučuje policejní mluvčí Eva Maturová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru