Dětský domov v Chomutově má nový sociální automobil. Bude vozit děti k lékaři
Nový sociální automobil.
Chomutov

Chomutov - Dětský domov Chomutov získal zdarma již pátý sociální automobil. Zcela novou Dacii Dokker využije k odvozu dětí k lékaři a k dalším aktivitám.

Předání vozidla proběhlo ve středu 19. prosince 2018 za účasti zástupců dětského domova a poděbradské reklamní agentury Kompakt, která tento projekt zaštiťuje.

Dětský domov Chomutov, který zabezpečuje zhruba šedesát dětí, obdržel svůj pátý vůz v rámci projektu Sociální automobil. Projekt funguje po vzoru evropských měst již 20 let, za tu dobu Kompakt předal v České republice na stovky vozidel.

Chomutovský domov získal v celkovém pořadí již 767. automobil. V rámci tohoto projektu pak bylo v Chomutově předáno už jedenácté vozidlo. „Ve většině zařízení pečujících o děti je vozový park ve velmi špatném technickém stavu. Tato zařízení pak mohou získat nové auto jen velmi obtížně, proto jsme se rozhodli vzít situaci do svých rukou a pomoci těm, kteří v životě nemají stejnou startovní čáru jako my,“ uvádí Miroslav Káninský, jednatel společnosti Kompakt.

Dětský domov Chomutov vykonává ústavní výchovu mládeže. Jeho pracovníci zajišťují potřeby dětí po stránce nejen výchovné, ale také vzdělávací a sociální. Zaměstnanci usilují o maximální možnou spolupráci s biologickými rodiči dětí i jejich dalšími příbuznými. „Nový vůz jsme již potřebovali a máme z něj velkou radost. V našem domově automobil využíváme především pro převoz dětí k lékaři, ale také na výlety, kulturní akce a v rámci dalších aktivit, které pro děti připravujeme. Děkujeme všem, kteří nám k získání nového vozu pomohli," uvedla Mgr. Jitka Pojmanová, ředitelka domova.

Nový automobil může výchovné zařízení využívat zejména díky štědrosti lokálních firem, které na vůz přispěly. Celkem se na projektu podílelo 27 subjektů z regionu. O projektu Sociální automobil Za spoluúčasti firem a společností se poděbradská reklamní agentura Kompakt snaží o vytvoření, zdokonalení a obnovení vozového parku v ústavech a zařízeních, která svou činnost zaměřila na výchovu, vzdělání, rehabilitaci a integraci zdravotně, mentálně či jinak hendikepovaných lidí. Projekt stojí na systému tzv. „reklamy na kolech“ a spočívá v tom, že jednou v roce přejde obchodní zástupce na tento projekt a po dobu tří měsíců získává firmy, které jsou ochotné přispět na dobrou věc a chtějí se podílet na přípravě automobilu, jenž poputuje do některého ze sociálních zařízení.

Daná organizace tak získá nejen dobrý pocit za svou dobročinnost, ale i reklamu na vozidle, které je na silnicích všem na očích. Od roku 1997, kdy byla zahájena realizace tohoto projektu, se za pomoci firem a společností po celém území ČR podařilo předat již 700 sociálních automobilů. Vzhledem k zahraničním zkušenostem byl doposud tento projekt postaven na vozech Renault Master, Renault Kangoo a Dacia Dokker.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru