Kolik se bude v Jirkově platit za odpad? Zastupitelé schválili úlevy pro malé děti a důchodce
Ilustrační foto
Chomutov

Jirkov - Obyvatelé Jirkova budou v příštím roce platit za svoz odpadu stejně jako letos, tedy 508 korun. Zastupitelé ale schválili dvě nové úlevy – nebude se platit za miminka do tří měsíců a levnější svoz budou mít senioři nad 75 let.

„Nepřijde nám důstojné, abychom rodičům účtovali za miminko poplatek za popelnice, sotva přijedou z porodnice,“ vysvětluje první část úlevy starostka Jirkova Darina Kováčová. Stále sice platí povinnost přihlásit nového občánka k poplatku do patnácti dnů od narození, platit se však za něj bude platit až od čtvrtého měsíce věku.

Nižší poplatek pak budou mít v Jirkově od příštího roku senioři, kterým je 75 let a více. Zastupitelé jim schválili roční úlevu ve výši 148 korun, takže místo 508 korun zaplatí za rok pouze 360 korun.

Výše poplatku jinak zůstává oproti předchozím letům beze změny, stejně jako povinnost zaplatit jej nejpozději do 15. prosince daného roku. Stále je také možné uhradit ho ve čtyřech splátkách, a to do 15. února, 15. května, 15. srpna a 15. listopadu. Kdo má poplatek zahrnutý v SIPO, nemusí se o nic starat, městský úřad příslušnou částku do předpisu vždy zahrne.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru