Symbolický šek primářce onkologického oddělení MUDr. Martině Chodacké předali Ing. Andrea Kloučková a Miroslav Kalina z Loun, zakladatel tradice Běhu pro život. Zdroj: Krajská zdravotní
Symbolický šek primářce onkologického oddělení MUDr. Martině Chodacké předali Ing. Andrea Kloučková a Miroslav Kalina z Loun, zakladatel tradice Běhu pro život. Zdroj: Krajská zdravotní
Chomutov

Chomutov - Onkologické oddělení Nemocnice Chomutov obdrželo finanční dar ve výši 28 850 korun, který pomůže vylepšit zázemí pro pacienty. Peníze vybrali účastníci Zumba maratónu a Běhu o život, každoročně organizovaného stejnojmenným občanským sdružením. Symbolický šek primářce onkologického oddělení MUDr. Martině Chodacké předali Ing. Andrea Kloučková a Miroslav Kalina z Loun, zakladatel tradice Běhu pro život.

"Pan Kalina dlouhodobě podporuje naše pracoviště a výraznou měrou přispívá ke zpříjemnění pobytu pacientů na onkologickém oddělení. Po prvním ročníku Běh o život, v roce 2008, daroval společně s dalšími sponzory televizní přijímače na pokoje lůžkového oddělení. V následujících letech byla postupně realizována rekonstrukce všech pacientských pokojů včetně jejich sociálního zařízení. Celková částka darů z dosavadních devíti ročníků Běh o život je téměř jeden milion korun. Z výtěžku nadcházejícího jubilejního 10. ročníku je plánována modernizace kuchyňky a koupelny pro pacienty," řekla Martina Chodacká, primářka onkologického oddělení.

V září 2016 zorganizoval lounský klub BeFit charitativní Zumba maratón jako Memoriál Petry Hezlové, která loni v červenci podlehla onkologickému onemocnění. Sdružení Běh pro život akci zaštítilo. „Domluvili jsme se, že vybrané peníze půjdou na rekonstrukci sociálního zařízení na onkologickém oddělení. Za jeden den se vybralo skoro 29 tisíc korun," vysvětlil Miroslav Kalina, tenisový trenér a dlouholetý donátor chomutovského onkologického oddělení.

"Petra Hezlová byla členkou naší sportovní komunity. Charitativní akci se zumbou pořádáme každý rok a slíbila jsem, že tentokrát bude ve prospěch onkologického oddělení. Petra všechny zdravotníky moc chválila, byli na ni velmi hodní. Na zumbu přišlo téměř šest desítek lidí, přicházeli i další, kteří ji znali a přinášeli příspěvky. Velkou odezvou jsme sami byli velmi překvapeni a chceme pokračovat dál každý rok, dokud nám budou nohy a klouby sloužit," dodala Petra Kloučková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru