Nepořádek na pozemku u Lidlu. Zdroj: facebook město Jirkov
Nepořádek na pozemku u Lidlu. Zdroj: facebook město Jirkov
Chomutov

Jirkov – Jako na skládce to opět vypadá na pozemku u Lidlu na Písečné. Prostor, kde odpočívají kamioňáci, je znovu plný odpadků. Situace se tady pravidelně opakuje. K úklidu se ale nikdo moc nemá.

Na nepořádek upozorňují rozhořčení občané. Píší a volají na jirkovskou radnici, aby město u Lidlu konečně uklidilo. Radnice v této souvislosti na svých webových stránkách upozornila, že pozemek jí nepatří. "Plocha, na které se odpadky nachází, není v katastru Jirkova ani na pozemcích, které by nám patřily," vysvětluje místostarostka Dana Jurštaková. Dodává, že přesto tam město už jednou uklízecí četu vyslalo, dělat práci za druhé se radnici opakovaně nechce.

Zaneřáděný pozemek leží na katastru Chomutova (jirkovský končí u mostu nad Lidlem). Silnice ale patří státu a starat se o přilehlý pozemek má tedy Ředitelství silnic a dálnic. Silničáři tady v  minulosti po upozornění už několikrát uklidili, dnes je ale prostor, kde odpočívají kamioňáci, opět plný odpadků.

Jak k tomu dodal mluvčí Chomutova Jan Rödling, Chomutov se snaží situaci řešit a žádá o převod pozemků do svého vlastnictví. "Jakmile budeme pozemek vlastnit, určitě s tím něco uděláme," uvedl.

1303bordel3

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru