Technické služby si pořídily nové stroje za miliony. Pomáhají při úklidu města
Nový samosběrný chodníkový zametací stroj
Chomutov

Chomutov - Chomutovské technické služby pořídily dva nové stroje, které pomohou udržovat čistotu ve městě. “Vozidlo určené ke svozu odpadků z košů a chodníkové samosběrné vozidlo byly zakoupeny na základě smlouvy o poskytnutí investičního příspěvku městem Chomutov,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Vůz na svoz odpadků z košů (foto dole) byl pořízen jako náhrada za již nefunkční starší stroj. “Kromě vysypávání košů jej používáme i ke svozu odpadu z nádob o objemu 120 litrů,” doplnil vedoucí dopravy Samir Kharboutli.

Samosběrný chodníkový zametací stroj nenahrazuje vysloužilý stroj, ale rozšiřuje vozový park. “Obě tato vozidla jsou vybavena novými technologiemi. U zametacího stroje je vyšší účinnost sběru, a vyšší úroveň čištění vypouštěného vzduchu do ovzduší,” doplnil vedoucí.

Náklady na pořízení svozového vozu byly ve výši zhruba 3,2 milionu korun, na pořízení zametacího stroje zhruba 2,3 milionu.

1710novatechnika1

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru