Jirkov - Město Jirkov je dobrým zadavatelem veřejných zakázek. Tak zní verdikt výzkumníků z Univerzity Karlovy, kteří hodnotili tendry ve všech městech České republiky za poslední tři roky.

Ilustrační foto. Zdroj: město Jirkov

V případě Jirkova prozkoumali na čtyřicet veřejných zakázek, které město vypsalo v letech 2013 až 2015. Jirkov se svými výsledky zařadil mezi 25% nejlepších měst a vysloužilo si tak od organizátorů projektu ocenění Dobrý zadavatel 2014.

„Při hodnocení úřadu vycházíme z tvrdých dat o jeho zakázkách,“ říká Jiří Skuhrovec z Fakulty sociálních věd UK, který je jedním z autorů projektu. „Počítáme jedenáct ukazatelů pokrývajících různé fáze zakázky od vypsání po plnění - například kolik firem se o zakázky uchází, nebo jestli se zakázky moc často neruší a podobně.“

Po zhodnocení zmíněných ukazatelů přidělil tým akademiků Jirkovu takzvaný zIndex v hodnotě 75. Což je mimochodem nejlepší výsledek ze všech měst okresu. „Vysoká hodnota zIndexu znamená, že je ve veřejných zakázkách menší prostor pro korupci a plýtvání,“ dodal k tomu Jiří Skuhrovec.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru