Jako z pohádky! Rybník v Březenci hlídá vodník. Přáli si ho místní
Vodník na kraji rybníka v Březenci. Foto: Vladimíra Brzáková
Chomutov

Březenec - Dlouhovlasý mužíček sedící na pařezu a spokojeně pokuřující dýmku. Klasický výjev z pohádek zdobí nově také břeh rybníka na návsi v Březenci.

Pohádková postava je dílem jirkovského sochaře Luboše Sládka. Ten na vodníka použil jasanové dřevo ze stromu, který byl před lety pokácen v centru Jirkova kvůli špatnému zdravotnímu stavu.
S nápadem přišli lidé z osadního výboru v Březenci. Místní se dokonce dobrovolně podíleli na nákladech, zbytek zaplatilo město. Přestože nebyl součástí projektu, vodník je symbolickým završením revitalizace návsi v Březenci, kterou město realizovalo v minulých letech.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru