Nové autobusy do Prahy! Další regionální expanze FlixBusu míří na Chomutovsko
Autobus společnosti FlixBus. Foto: archiv dopravce
Chomutov

Praha – Globální poskytovatel mobility FlixBus ohlásil další regionální expanzi. Po jižních Čechách a Zlínsku se zaměřuje na Mostecko. Od 11. září nabídne na trase mezi Prahou a Mostem téměř 80 spojů týdně.

Zelené autobusy budou nově kromě Mostu zastavovat i v Jirkově, Chomutově a v Lounech, v Praze zastaví na Florenci i na Hradčanské. Jízdenky na nová spojení mohou zákazníci ode dneška zakoupit na webových stránkách nebo v mobilní aplikaci FlixBusu.

S příchodem roku 2018 oznámil FlixBus plány na regionální expanzi v celé své síti. Během letošního jara a léta otevřel řadu nových spojení mezi Prahou a českými regiony. Od června dopravce nabízí každodenní spoje z Prahy do Uherského Brodu a Uherského Hradiště, v srpnu propojil Horní Planou, Český Krumlov, České Budějovice s Třeboní.

„Během prvního pololetí letošního roku jsme zavedli nová každodenní spojení v jižních Čechách, na Slovácku a od neděle jezdíme pravidelně šestkrát denně i mezi Prahou, Brnem a Zlínem. Rozšiřovat naši nabídku v českých regionech chceme i nadále. Díky tomu totiž můžeme zákazníkům nabídnout přístup k největší síti dálkových autobusů v celé Evropě, jednoduše dostupnou i z jejich kraje,“ uvádí Martina Čmielová, mluvčí FlixBusu pro Českou republiku a Slovensko. Zelené autobusy nyní jezdí do 28 zemí a více než 2 000 destinací, každý den lze vybírat z nabídky přes 300 000 různých spojení.

Na trase mezi Prahou a Mostem dopravce začne od 11. září vypravovat téměř 80 spojů týdně. Z Mostu budou první autobusy FlixBus vyjíždět ve všední den ve 4:30, 5:30 a 6:30 tak, aby je mohli využít lidé pracující v Praze. Zastavovat budou v Jirkově, Chomutově a Lounech. V odpoledních hodinách ve všední dny se budou zelené autobusy vracet nazpět do Mostu ve 14:50, 16:20 a 17:50.

Pozdější autobusy pojedou z Prahy v pátek a v neděli, poslední pak ve 21:20. Nejvýhodnější jízdenky pro cesty v rámci České republiky začínají od 29 Kč.

Neomezené Wi-Fi připojení v autobusech a nový portál zábavy

Od srpna poskytuje FlixBus v rámci vnitrostátních linek neomezené připojení na internet v kvalitě 4G/LTE a zpřístupnil streamovací služby jako Spotify, Youtube, iVysílání ČT atd. s maximálním datovým tokem 1 Mb/s.

Zákazníci zelených autobusů mohou v rámci většiny vnitrostátních tras navštívit i portál zábavy v prohlížeči svých zařízení na stránce media.flixbus.com. Zde najdou aktuální polohu vozidla zobrazenou na mapě, informační zprávy, filmy a hry. Portál zábavy je dostupný v češtině, angličtině i němčině a nabídku dostupných filmů plánuje FlixBus pravidelně obnovovat.

FlixBus působí na českém dopravním trhu jeden rok. Od loňského srpna přepravil v rámci Česka a mezi ČR a zahraničím 2,3 milionu cestujících. Svým zákazníkům nabízí vysoký komfort cestování se vším, co je pro pohodlnou cestu nezbytné – nabíjecími zásuvkami, extra místem na nohy, dostatečným zavazadlovým prostorem a kvalitním Wi-Fi připojením.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru