VIDEO: Běsnící opilec v Chomutově. Nejdříve napadal ženu, pak brutálně zbil náhodného chodce
Foto: MP Chomutov
Chomutov

Chomutov - V ulici Dřínovská v Chomutově měl muž slovně napadat nějakou ženu, která měla strach, bála se i možného fyzického útoku, a tak poprosila strážníky městské policie o pomoc. Nebyl to ale jediný moment, kdy se strážníci s mužem tento den setkali.

Hlídka přijela okamžitě na místo, spojila se s oznamovatelkou, která ukázala směrem k muži, jenž posedával na schodech a byl z něj silně cítit alkohol. Po výzvě k prokázání totožnosti ale bylo jasné, že s mužem to nebude jednoduché, jelikož nespolupracoval a ani po výzvě se jeho chování neuklidnilo, ba naopak.

Začal být stále agresivnější a po provedení bezpečnostní prohlídky, zda není ozbrojen, se začal po strážnících i ohánět a agresivita vzrůstala. Za použití donucovacích prostředků mu tedy byla přiložena pouta a následně mohl být předveden na Policii ČR. Dále byl hlídkou poučen, že je podezřelý z přestupku – neuposlechnutí výzvy úřední osoby, za což mu byla uložena bloková pokuta.

Ovšem tím mužovo běsnění nekončilo. Ještě téhož dne o pár hodin později zazněl na služebně telefon, který informoval strážníky, že v ulici Farského má nějaký muž kopat do hlavy jiného muže, který leží na zemi. Pomocí městského kamerového systému byl vyslaným hlídkám sdělen popis útočníka, který byl na místě zadržen pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví, omezen na osobní svobodě a spoután.

Video

Muž ležící na zemi měl oteklé a zakrvácené oko a byl velice potlučený, tudíž mu hlídka poskytla první pomoc a přivolala zdravotnickou záchrannou službu. Napadený muž uvedl, že šel kolem neznámého muže, který na něj bezdůvodně zaútočil a poté ho na zemi kopal do hlavy.

Strážníci na místě zajistili svědky, muže předali do péče zdravotníků, u útočníka provedli dechovou zkoušku s výsledkem 2,60 promile a uskutečnili i převoz podezřelého na Policii ČR, která byla též přivolána na místo a následně si událost převzala k dalšímu šetření.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru