Jirkov uvažuje o koupi bývalé kuželny. Nechce, aby tu vznikla ubytovna
Bývalá restaurace a kuželna je na prodej. O koupi uvažuje i město. Foto: MěÚ Jirkov/Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - Opuštěná patrová budova v ulici U Stadionu v Jirkově je na prodej. Objekt, ve kterém dřív fungovala kuželna a restaurace, nabízí realitní kancelář také městu. A vedení radnice nabídku zvažuje.

„Máme signály, že o nemovitost mají zájem firmy, které by tu chtěly zřídit ubytovnu,“ prozradila místostarostka Dana Jurštaková. V patře budovy jsou totiž hotelové pokoje. Ale myšlenka takového zařízení poblíž sídliště je pro město děsivá. „Na lokalitu a především na lidi, kteří tu žijí, by to mělo špatný dopad,“ obává se místostarostka. „Tomu chceme zabránit, proto s realitní kanceláří jednáme.“

Nabídkou makléře se již zabývali i radní. Zastupitelům doporučili budovu odkoupit. „Úvaha je taková, že bychom ji následně nechali zbourat a v místě by mohlo vzniknout parkoviště pro místní obyvatele se zelení,“ dodal k tomu starosta Radek Štejnar.

Budova je asi čtyřicet let stará. Navíc je posledních zhruba osm let nevyužívaná. Obojí se na jejím stavu dost podepsalo. Střecha je poškozená a dovnitř zatéká. Město si nechalo zpracovat znalecký posudek, odborný odhad ceny nemovitosti zní na tři miliony korun. O tom, na jakou cenu město přistoupí, však budou rozhodovat zastupitelé na svém červnovém zasedání.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru