Všimli jste si? V parcích visí krmítka a budky, jsou od školáků
Jedna z budek instalovaná v parku ve Smetanových sadech. Foto: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Hmyzí domečky, krmítka a budky pro ptáky, netopýry nebo veverky. To všechno vyrobili v rámci ekologické výchovy kluci a holky ze ZŠ Studentská. Využili na to dřevěné polotovary, které jim nakoupilo město Jirkov.

Na třicet budek a krmítek město osadilo do parků, hmyzí domečky pak také na zahrady mateřských škol. Část krmítek radnice nabídla také veřejnosti. „Několik lidí se nám ozvalo, hlavně z velkých sídlišť, jako třeba Krušnohorská, Na Borku či Studentská,“ říká Markéta Buchtová z odboru majetku města a útvaru investic. Lidé tak mohou instalovat krmítko v blízkosti svého bydliště a pečovat o něj.

Žáci k výrobě budek a krmítek využili dřevo nakoupené od Lesů ČR, a to se speciální certifikací se zkratkou PEFC. Ta označuje výrobky, které pocházejí z lesů obhospodařovaných trvale udržitelným způsobem, tedy maximálně ekologicky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru