OBRAZEM: To je rozdíl! U Švejka v Kadani uklidili a mohli znovu otevřít
Před úklidem a po něm. Foto: KHS Ústí nad Labem
Chomutov

Kadaň - Zásadním způsobem nedodržovali hygienu ve Švejk restaurantu U Věžičky v Kadani. Hygienici proto po kontrole 20. února zakázali v provozovně vařit do doby, než uvedou vše do pořádku. Nyní se tak stalo, ukázala nová kontrola. O obnovení provozu informovala Krajská hygienická stanice v Ústí nad Labem.

Kontrolou bylo zjištěno, že ve stravovací provozovně nebyla zásadním způsobem dodržována provozní hygiena a nebyla prováděna dostatečná sanitace provozu, zařízení a provozního náčiní. Povrchy podlah v celé provozovně, povrchy stěn, stropů a vnitřní i vnější části technologického vybavení (chladicí a mrazicí zařízení) byly silně znečištěny mastnotou, zbytky potravin, na vzduchotechnickém zařízení uvnitř chladicího boxu byla zjištěna černá plíseň.

V kuchyni, skladovací části i v prostoru mytí nádobí byly na pracovních plochách, policích a na podlaze uloženy osobní věci a další předměty nesouvisející s výkonem pracovní činnosti. Koše na odpad byly nevhodné, znečištěné a bez víka. V době kontroly bylo zjištěno skladování vzájemně neslučitelných potravin a uchovávání potravin a pokrmů při nevhodných teplotách a v nevhodných podmínkách, nezakryté, bez jakéhokoliv označení, nebyla dodržena doba spotřeby.

Závadné potraviny a pokrmy byly na místě okamžitě zlikvidovány. Byly zjištěny stavebně technické závady. Zjištěný stav nevylučoval možnost kontaminace potravin a připravovaných pokrmů, mohlo dojít k pomnožení mikroorganismů a k tvorbě toxinů a tedy k ohrožení bezpečnosti pokrmů, čímž vznikalo riziko ohrožení zdraví strávníků alimentárním onemocněním. V důsledku výše uvedených zjištění byla v provozovně pozastavena činnost spočívající v přípravě, výrobě a podávání pokrmů až do odstranění závad, dále byla nařízena celková sanitace provozovny a současně byl kontrolované osobě uložen finanční postih.

Psali jsme

{article 29004}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

Dne 1. března byla v provozovně provedena opakovaná kontrola, při které bylo zjištěno, že nedostatky byly odstraněny. Byla provedena sanitace celé provozovny včetně zařízení, povrchy stropů a stěn byly vybíleny a opraveny. Předměty nesouvisející s činností byly z provozovny odstraněny. V době kontroly byly v provozovně skladovány pouze bezpečné potraviny skladované dle charakteru, vzájemné slučitelnosti a v souladu s pokyny výrobce. Stavebně technické závady byly odstraněny. Vzhledem k odstranění nedostatků byla obnovena činnost stravovacího provozu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru