Pozor! Tento most dnes Chomutov zcela zavírá. Má narušenou konstrukci
Foto: Město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Most přes řeku Chomutovku v Riegrově ulici město v pátek v dopoledních hodinách uzavře pro vozidla i chodce. Plánovaná kontrola odhalila, že most je v havarijním stavu a má narušené některé části nosné mostní konstrukce.

„Prioritní je pro nás bezpečnost našich obyvatel. Pokud se kontrolou zjistil havarijní stav mostu, nemůžeme si dovolit riskovat zdraví řidičů a chodců a s přípravou oprav začneme okamžitě,“ řekl primátor Marek Hrabáč.

Z důvodu uzavírky silničního mostu nebude linkami městské hromadné dopravy číslo 303, 314 a 317 obsluhována zastávka Riegrova. Namísto dočasně zrušené zastávky v Riegrově ulici mohou cestující na těchto linkách využít zastávku Vodní. Autobusové linky číslo 314 a 317 budou zastávku Vodní obousměrně obsluhovat pouze ve směru blíže k točně MHD.

Uzavření mostu nemusí být trvalé. Přibližně do tří týdnů by mělo být vytvořeno dopravně –inženýrské opatření, které umožní prozatímní omezené využití mostu. Další uzavírky se uskuteční v souvislosti s rekonstrukcí mostu. Ta začne nejdříve na podzim po vypracování projektové dokumentace a po výběrovém řízení na dodavatele rekonstrukčních prací.

Rekonstrukci komplikuje skutečnost, že konstrukcí mostu vedou sítě a bude zapotřebí práce koordinovat s jejich vlastníky. „Přesnější termíny budou známy až po zpracování projektu a výběru zhotovitele, ale je velmi pravděpodobné, že část prací se přehoupne do příštího roku i s ohledem na technologické postupy a klimatické podmínky,“ uvedla vedoucí úseku přípravy a realizace investic Monika Macherová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru