Ústecký kraj - Prvním dvěma ústeckým studentům germanistiky se podařilo složením státní závěrečné zkoušky a obhajobou diplomové práce úspěšně dokončit studium a získat tak nejen český titul Mgr., ale i německý titul M.A.

„Již dva roky ve spolupráci s německou univerzitou v Bayreuthu nabízíme jako jediná germanistika v Česku možnost získání dvojitého diplomu na magisterském stupni. Vybraní studenti oboru Německá filologie v česko-německém interkulturním kontextu studují jeden rok u nás a druhý rok na partnerské univerzitě v Německu. Předměty absolvované na partnerské univerzitě se vzájemně uznávají a studující také překládají v Ústí i Bayreuthu jednu a tutéž diplomovou práci, kterou vedou odborníci z obou univerzit. Každý rok takto od nás vycestuje skupina tří studujících se zajištěnými stipendii," upřesňuje vedoucí katedry germanistiky FF UJEP Renata Cornejo.

Dvojitý diplom se ukazuje být ohromnou konkurenční výhodou na pracovním trhu. „Díky tomuto programu a své česko-německé interkulturní kompetenci jsem pouhé dva dny po složení státnic a obhajobě nastoupil do zaměstnání ve významné firmě ve sklářském průmyslu se silnými vazbami na Německo," nastínil začátek své profesní dráhy Zbyněk Ďurovec.
Druhá absolventka s dvojitým diplomem, Dáša Sieberová, nyní spolupracuje na česko-německém výzkumném projektu. „Vážně uvažuji o tom, že bych pokračovala v doktorském studiu," uvažuje o své budoucnosti. Možnost získání dvojitého diplomu je oboustranná, a tak v tomto akademickém roce ústecká katedra přivítala i prvního německého studenta z Bayreuthu. „Spolupráci s katedrou Interkulturní germanistiky z Bayreuthu hodláme i nadále prohlubovat, a sice jak po stránce lidské, tak i odborné. Například letos na jaře se uskuteční odborný seminář ústeckých a bayreuthských studujících Interkulturní germanistiky spojený s několikadenní exkurzí po Českém středohoří – jistě dobrá příležitost nejen získat nové poznatky, ale i uplatnit interkulturní kompetenci přímo v praxi," dodává Cornejo.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru