Díky projektu Start se školáci učí lyžovat
Na běžky se již vypravili třeba žáci ze Základní školy Petlérská. Zdroj: Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Žáci z kláštereckých základních škol mohou v rámci výuky vyrazit teď třeba i na běžky. Pořízení zimního sportovního vybavení do škol umožnil projekt Start, jehož smyslem je zlepšit a zkvalitnit vzdělávání dětí a žáků ze všech sociálních vrstev.

Na běžky se již vypravili třeba žáci ze Základní školy Petlérská, kteří nové běžky vyzkoušeli právě v rámci výuky. Pro některé z nich to byla lyžařská premiéra.

Město Klášterec nad Ohří spolu se základními školami a mateřskou školou realizují projekt Start v rámci Operačního programu Výzkum, Vývoj a vzdělání od podzimu 2016. Finanční prostředky v celkové výši 27 milionů korun jsou používány na různé aktivity pro děti a žáky, na vybavení škol potřebnými pomůckami, část peněz je určena na další vzdělávání pedagogických pracovníků. V rámci projektu probíhá například i doučování žáků a příprava dětí na vstup do základní školy včetně logopedické nápravy. Finanční spoluúčast města je 5 procent.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru