Chomutov získal téměř 70 milionů, rozšíří za ně nabídku sociálních služeb
Ilustrační foto z aktivit v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež. Zdroj: město Chomutov
Chomutov

Chomutov – Obyvatelé Chomutova budou mít od ledna k dispozici nové či rozšířené sociální služby. Například nové byty na půl cesty pro děti z dětských domovů, nízkoprahový klub pro mládež nebo rozšířené dluhové poradenství. Město a další partnerské organizace na ně získaly téměř 70 milionů korun z Operačního programu Zaměstnanost.

„S podporou Agentury pro sociální začleňování podalo město a spolupracující organizace celkem osm úspěšných žádostí o dotace, které během následujících tří let zajistí v Chomutově rozšířenou nabídku sociálních služeb a přinesou nová pracovní místa,“ vysvětlil náměstek primátora Jan Mareš.

Lokální konzultantka Agentury pro sociální začleňování Kamila Zinčenková vidí jako jeden z největších přínosů pro město výrazné rozšíření dluhové poradny, která nabízí své služby obyvatelům Chomutova zdarma. "Ve městě se potýká s exekucemi více než 8,5 tisíce osob, což představuje téměř 21 procent obyvatel města nad 15 let. Celkový počet exekucí v Chomutově je pak téměř 46 000. A právě exekuce jsou největší překážkou v zaměstnávání dlouhodobě nezaměstnaných lidí," řekla.

Mezi zcela nové sociální služby, které budou poskytovat neziskové organizace působící na území města, patří mimo jiné již zmiňované byty na půl cesty pro děti opouštějící dětské domovy nebo nízkoprahový klub pro děti a mládež na sídlišti Zahradní. Dále dojde například k rozšíření poradenských služeb pro rodiče a blízké osob závislých a osob abstinujících.

Na rok 2018 připravuje město další projekty za zhruba 30 milionů.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru