Chcete si přivydělat? Jirkov nabízí místa ve volebních komisích pro prezidentské volby
Ilustrační foto Zdroj:město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Městský úřad v Jirkově nabízí zájemcům z řad občanů možnost zapojit se do volebních komisí při lednových prezidentských volbách. Členství v komisi je za odměnu, v případě dvoukolových voleb si mohou členové přijít na 1500 korun.

Volby prezidenta České republiky se uskuteční 12. a 13. ledna, případné druhé kolo pak 26. a 27. ledna. V obou případech jde o pátek (od 14 do 22 hodin) a sobotu (od 8 do 14 hodin). Členové okrskových volebních komisí však musejí vždy přijít dřív a v sobotu odcházejí později, až po sečtení hlasů. Jejich práce obnáší přípravu volební místnosti, zápisy do volebních seznamů a jejich kontrolu, poskytnutí přenosné volební urny pro imobilní občany v bydlišti a nakonec počítání hlasovacích lístků.

Přednostně mají právo delegovat své zástupce do komisí kandidáti či strany, které mají zastoupení v poslanecké sněmovně či Senátu. Právě v případě prezidentských voleb jsou však často potřeba i zájemci z řadu občanů. A mohou to pojmout i jako přivýdělek, za členství v komisi je vyplácena odměna 1300 korun, zapisovatel má 1500 a předseda komise 1600 korun. V případě druhého kola se odměna navyšuje ještě o dalších dvě stě korun. Zaměstnavatel musí členy komisí na potřebnou dobu uvolnit z práce a ušlou mzdu nahradit.

První zasedání členů komisí bude už 21. prosince, proškoleni pak budou 8. ledna odpoledne v Jirkovském divadle.

Zájemci o členství ve volebních komisích v Jirkově mohou kontaktovat personalistku Městského úřadu v Jirkově Ivanu Němečkovou, a to na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonním čísle 474 616 421.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru