Do těchto lesů se na Chomutovsku nesmí. Následky vichřice budou lesáci odstraňovat měsíce
LES PO VICHŘICI. ILUSTRAČNÍ FOTO. ZDROJ: LESY ČR
Chomutov

Chomutovsko – Chomutovský magistrát vyhlásil zákaz vstupu do některých lesů. Kvůli následkům říjnové vichřice by totiž podzimní procházka lesem nemusela být v těchto místech bezpečná.

Zákaz vstupu je do lesů v okolí Boleboře (Svahová) a Kalku (Načetín, Gabrielina Huť). A to až do konce ledna příštího roku. Lesáci tady budou odklízet polomy, v lese se bude pohybovat těžká technika.

Město vydalo zákaz na základě žádosti Lesů ČR. Na přístupových cestách k daným lesům se objeví značky, které by měly občany na zákaz vstupu upozornit.

 

Silný vítr, který se prohnal v říjnu Českem, poničil ve státních lesích asi milion stromů. Nejpostiženější jsou právě severní Čechy. Odstraňování způsobených škod potrvá celou zimu.  "Dřevo nabídneme na veřejných obchodních trzích,“ uvedl generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru