Vězni vyrobili pro děti dřevěnou výzdobu. Objeví se v jedné z chomutovských školek
Hotové výrobky, které se objeví v mateřské školy Pohádka. Zdroj: věznice Nové Sedlo
Chomutov

Nové Sedlo – Odsouzení muži ve věznici Nové Sedlo na Žatecku zhotovili pro chomutovskou mateřskou školu originální dřevěnou výzdobu. V polovině srpna si výrobky přijeli přímo do věznice převzít zástupci města Chomutova a mateřské školy Pohádka, pro kterou byla výzdoba určená.

Z rukou zástupce ředitele věznice Roberta Frýdeckého převzal náměstek primátora Jan Mareš a ředitelka mateřské školy Irena Kopecká výrobky ze dřeva, které budou ve školce dětem zpříjemňovat prostředí a pomáhat jim formou hry poznávat ještě nepoznané.

Odsouzení z Nového Sedla vyrábějí hračky a didaktické pomůcky i pro další mateřské školy v regionu. Práce je baví, jsou velmi zruční. Uvědomují si, že i oni mají děti předškolního věku, které by uvítaly přítomnost šikovného otce doma.

2508veznipracuji

 

Truhlářská dílna v nově vybudovaném Centru teoretické a praktické přípravy, které bylo v měsíci červnu otevřeno a nahradilo staré nevyhovující prostory poskytuje odsouzeným pracovat již skoro na profesionální úrovni. Proto odsouzení, kteří procházejí teoretickou, ale hlavně praktickou přípravou se netají, že po skončení výkonu trestu by chtěli nějakou formou pracovat se dřevem.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru