Chomutov – Sedmaosmdesátiletý Josef Petříček, po kterém bylo vyhlášeno pátrání, je na světě. Na jeden den a noc si „odskočil" do hlavního města, aby se posléze vrátil v pořádku domů.

petřikNeztratil se poprvé

Pan Petříček odešel z domova v neděli dopoledne, aniž by někomu z rodiny dal o svém plánovaném výletu vědět. Policejní pátrání se rozjelo hned druhý den (podrobnosti najdete zde). „V minulosti byl již senior jednou pohřešován, proto se ihned rozběhla rozsáhlá pátrací akce. Hlídky prohledaly okolí, nádraží, policisté prověřili nemocnice a bylo vyhlášeno pátrání v tisku," uvádí policejní mluvčí Marie Pivková.

Přijel nic netušíc

Cestu domů nakonec hledaný důchodce „našel" ještě v pondělí odpoledne. Pravděpodobně ani netušil, jaký rozruch svým nečekaným odjezdem rozpoutal. „Pan Petříček se vrátil do svého bydliště ještě v den, kdy jsme pátrání vyhlásili. Uvedl, že odejel do hlavního města, v Praze přespal a následně se vrátil domů. Přesto, že se muž objevil sám, ráda bych touto cestou poděkovala veřejnosti za pomoc," dodává ještě mluvčí.

Miluje Prahu

Jak již bylo výše zmíněno, není to poprvé, co policie pana Petříčka hledala. V minulosti se už na podobnou cestu vydal, a jak jinak, i tehdy to bylo do Prahy. Ani v prvním případě ovšem netrvalo pátrání naštěstí nijak dlouho, obdivovatel „stověžaté matičky" byl tenkrát zastižen kousek za Chomutovem, u Hrušovan.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru