V Chomutově povolili restauracím celoroční předzahrádky. Změna má mimo jiné pomoci i s naplňováním protikuřáckého zákona
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – Restauratéři v Chomutově budou moci celoročně provozovat před svými podniky předzahrádky. Město v tomto směru aktualizovalo tržní řád. Doufá, že změna pomůže nejen k oživení středu Chomutova, ale také s naplňováním protikuřáckého zákona.

Majitelé chomutovských restaurací dostali díky změně tržního řádu možnost nabídnout svým hostům posezení venku i během podzimních či dokonce zimních měsíců. “Doufáme, že změna přinese větší komfort občanům, kteří si budou moci užít nevšední konzumaci i v chladnějších měsících. Příkladem jsou vánoční trhy, kdy okolní restaurace mohou k podávání vánočních specialit využít právě předzahrádky,” uvedla vedoucí odboru vnějších vztahů Markéta Prontekerová.

Celoroční předzahrádky před restauracemi by mohly pomoci oživit centrum Chomutova a zároveň hospodským pomoci s naplňováním protikuřáckého zákona.

Další novinkou v aktualizovaném tržním řádu je rozšíření sortimentu na jednotlivých tržních místech ve městě. Tím se zvýší atraktivita tržního prodeje a občané si budou moci koupit například ovoce či oblíbené potraviny na místech, kde na to dosud nebyli zvyklí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru