Tuhle krasavici si pracovníci zooparku přivezli z Mnichova. Pyšní se exotickým jménem
Roční samice losa evropského Quanita. Foto: Miroslav Brtnický/zoopark.
Chomutov

Chomutov – Ve středu 3. května odjeli pracovníci zooparku Chomutov do německého Mnichova. V mnichovské Zoo Hellabrunn právě začínají s chovem manulů a v zooparku se vloni podařilo odchovat hned pět mláďat. Dvě samice si nyní zvykají na prostorný výběh s jeskyní v Zoo Hellabrunn. V budoucnu k nim přibudou nepříbuzní samci z evropského chovného zařízení.

„Pro chov mnichovské zoo doporučil dvě mladé samice koordinátor evropského chovu manulů a my jsme německým chovatelům rádi vyšli vstříc. Na oplátku jsme si přivezli roční samici losa evropského se zajímavým jménem Quanita, ze které bude mít radost hlavně losí samec Maximus. Od dnešního dne tak návštěvníci uvidí v expozici losů kromě Maximuse, jeho družky Nette a jejich syna Tobiase také samici z Mnichova.

„Transport proběhl bez problémů, nakládání i vykládání losice do přívěsu na přepravu zvířat se uskutečnilo hladce a samotný převoz zvládla losice na jedničku,“ dodal zoolog.

0505losice1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru