Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko – Chomutovští policisté v posledních dnech přijali dvě podobná oznámení o krádeži převážně potravin a nápojů, které měli poškození uskladněné na terase u rodinného domu a na balkoně u bytu.

V prvním případě zjistila majitelka domu ve Spořicích krádež přímo na Štědrý den dopoledne. Když vyšla na terasu u domu, všimla si, že tam chybí krabice s cukrovím a různé nápoje, například Martini, šampaňské, dva 5litorové kartony vína, ale i limonáda. „Neznámý pachatel se asi nemohl dočkat, až svůj lup ochutná a konzumoval vše ještě na místě. Za plotem svého pozemku totiž majitelka našla prázdnou krabici od cukroví, láhev od sektu a také prázdné krabice od vína," poznamenala policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Napáchaná škoda byla vyčíslena na 2 tisíce korun.

Další krádež byla zjištěna obyvatelkou chomutovského bytu pro změnu na Silvestra před osmou ráno. Z přízemního balkonu patřícího k bytu si neznámý pachatel také odnesl různé potraviny včetně domácího cukroví a různé nápoje. Kromě toho zmizelo i několik osušek. Škoda se opět vyšplhala dle odhadu na 2 tisíce korun.
„Oba skutky policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, za jehož spáchání hrozí pachateli v případě dopadení trest odnětí svobody až na dva roky," dodala mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru