Levhartice jedou chytit další bronz od Lvic do Hradce Králové
MICHAELA KREJZOVÁ HRÁLA SE SPECIÁLNÍ OCHRANNOU MASKOU. V UTKÁNÍ JI VŠAK ZRADILA KOLENO A NEDOHRÁLA. FOTO: LEVHARTI CHOMUTOV
Sport

Chomutov – První vzájemný duel v boji o bronz Chance ženské basketbalové ligy skončil dle papírových předpokladů. Před domácími fanoušky Levhartice rozsápaly své soupeřky 76:73. Bylo to ale hodně těsné. Dnes večer zkusí výhodu domácího prostředí využít Lvice. Zápas v hale na Eliščině nábřeží začíná v 18 hodin.

Zpět k prvnímu nedělnímu střetnutí v Městské sportovní hale v Chomutově. „Byl to velmi těžký zápas a boj z obou stran, jak jsme předpokládali,“ ohlížel se slovenský kouč Levhartic Jozef Rešetár, který vůbec nebral v potaz výhry ze základní části o sedm a třiadvacet bodů. Předpokládal správně. Hradec v prvních měsících mohl zdvihnout bradu vzhůru. Došel totiž do finále Federálního poháru a ve čtvrtfinále ligy přehrál KP Brno, po základní části třetí tým tabulky.

První desetiminutovka Lvicím příliš nevyšla. Domácí hráčky ji hladce vyhrály 24:16. Jenže pak se karta obrátila. Východočešky začaly náskok urputně stahovat, až jej po 26 minutách úplně vynulovaly. Začalo se de facto od začátku. Oba týmy se o vedení přetahovaly a fanoušci tak do posledních vteřin trnuli, zda utkání skončí ve prospěch jejich týmu. Radovali se nakonec chomutovští fans, kteří se museli ke konci zápasu cítit jako při posledním zápase při čtvrtfinále play-off s pražskou Slávií. Rozdíl skóre o tři body totiž znamená náskok o jediný koš. „Zkušené hráčky jako Bartoňová nebo Satoranská v závěrečných sekundách nezazmatkují a přidávají se k nim i mladé jako Kadlecová, Fučíková nebo Brejchová, které si počínají stejně,“ vysvětloval šéf lavičky.

Duely mezi Lvicemi a Levharticemi napjatě sledují také stavitele české reprezentační devatenáctky, kterou letos čeká mistrovství světa. Z Chomutova by se na něj mohly vydat Valentýna Kadlecová, doplnily by ji rády Barbora Jorová a Johana Staňková. Z Hradce o nominaci usilují Charlotte Velichová, Anna Brožová a snad i Natálie Vlachová s Barborou Leopoldovou a Jindřiškou Hrubou.

Další domácí zápas se v Chomutově odehraje ve čtvrtek od 18 hodin.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru