Chomutovským softbalistům začíná sezóna. Obhajují stříbro, chtějí titul
Ilustrační foto, zdroj: Beavers Chomutov
Sport

Chomutov - Loni i předloni skončili na druhém místě, letos by chtěli dojít o stupínek dál. Chomutovským softbalistům začíná sezóna, ve které si chtějí dojít pro titul. Jako první se jim v severočeském derby do cesty postaví softbalisté z Mostu.

„Loni jsme byli jednu výhru od vytouženého cíle, letos bychom to chtěli dotáhnout. Liga ale bude vyrovnaná a dosáhnout na medaili zase bude o něco těžší,“ říká před sezónou kouč Chomutovských Jan Řápek.

Loni Beavers Chomutov nestačili na Žraloky Ledenice, kteří i letos budou patřit k favoritům. Dalším silným týmem bude podle kouče jihomoravská Břeclav. „Porazili jsme je loni v semifinále, ale byla to náročná bitva,“ připomíná.

Jako první se Chomutovu do cesty postaví Most, oblíbený soupeř z nedalekého města. V létě se pak Beavers představí i na evropském klání nejlepších klubů starého kontinentu. Tam loni skončili třetí, a i letos mají ambice na medaili. Tým bude opět spoléhat na ostřílené hráče Marka Malého a Milana Šulca, kteří jsou základním kamenem i české reprezentace.

Přichází posily

K cestě za úspěchem by měli pomoci i tři nově příchozí hráči. Z Mostu přichází bývalý chomutovský hráč Jiří Nezbeda, touhu hrát za Chomutov projevil i dánský reprezentant Frederik Terkelsen.

Trojici uzavírá Jaroslav Breník, který chomutovské barvy oblékl už na loňském evropském superpoháru. „Těším se zase do mladého týmu. Znamená to pro mě další motivaci, abych začal něco dělat. Měl jsem tendence končit, ale tohle mě nahecovalo,“ říká jeden z nejzkušenějších, a především nejúspěšnějších hráčů v české fotbalové lize.

Domácí zápasy:

Extraliga mužů: 23. 4., 24. 4., 14. 5., 15. 5., 12. 6.
2. liga mužů: 23. 4., 24. 4., 28. 5., 29. 5., 12. 6., 20. 8., 21. 8.
Extraliga juniorek: 15. 5., 28. 5., 29. 5., 13. 8., 14. 8.
Extraliga juniorů: 7. 5., 18. 6., 19 6., 6. 8., 7. 8.
Turnaje mládeže: 23.-24. 4., 4.-6.5, 17-18.9., 23.-25.9

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru