Chomutovští softbalisté začali sezónu vítězně. Reprezentanti teď míří na šampionát
Ilustrační foto, zdroj: Beavers Chomutov
Sport

Chomutov - Softbalisté Beavers Chomutov mají za sebou úspěšný start to letošní sezóny. Mužská Extraliga přitom začala se zpožděním, původně se mělo hrát už od konce dubna. Z prvního hracího víkendu, který se odehrál v Kadani, si nakonec odváží bilanci tří výher a jedné porážky.

Severočeši během prvních zápasů potkali dva pražské týmy – dlouholetého rivala Spectrum a loňského nováčka v nejvyšší soutěži Joudrs. Zatímco ze soubojů s prvně jmenovaným soupeřem odešli Beavers se smírným výsledkem jedné výhry a jedné prohry, druhý tým dokázali porazit hned dvakrát.

„Nebyly to lehké zápasy, ale nakonec je to pro nás dobrý start. Je důležité, že máme pozitivní bilanci výher a proher. A ačkoliv v sobotním zápase se Spectrem jsme dokázali prohrát už jasně vyhrané utkání, v neděli jsme naopak ukázali, že hrajeme do posledních minut a ukázali jsme sílu našeho týmu,“ říká kouč Chomutovských Jan Řápek.
Druhý nedělní zápas totiž Beavers prohrávali už od první směny, utkání otočili až v samotném závěru v sedmé směně. Domácí tým si navíc dokázal poradit se zraněním několika opor.

A dobrý strat do sezóny se projevil i v nominaci mužské reprezentace na červnové Mistrovství Evropy – mezi sedmnáctku vyvolených se dostali i tahouni chomutovského týmu Marek Malý a Milan Šulc. Podobně na tom jsou i chomutovská děvčata, které čeká evropský šampionát juniorek v červenci. A i na něm bude mít Chomutov své zástupkyně – nominaci získala trojice Kateřina Kindermanová, Štěpánka Boučková a Alexie Moravčíková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru