ZE SPORTU: Chomutovští softbalisté slaví postup do play-off, juniorky budou hrát finále
Chomutovští softbalisté vyhráli nadstavbu mužské extraligy. Foto: Jan Řápek
Sport

Chomutov - Softbalisté Sportclub 80 Chomutov vyhráli nadstavbu mužské Extraligy. Z prvního místa tak postoupili do semifinále soutěže, kde se střetnou se čtvrtým týmem Tempo Praha. Boje o postup do finále se rozjedou v sobotu 19. září.

Chomutovští "Beavers" vyhráli jako jediný tým dvacet zápasů. První pozice v play-off jim tak zaručila možnost vybrat si svého soupeře. „Je to odměna za dobrý softbal, který jsme předváděli," říká o postupu tahoun týmu Marek Malý.

Chomutov si do utkání o finále vybral pražské Tempo, které skončilo čtvrté. „Nečeká nás ale nic lehkého, ať bychom si vybrali jakkoliv,“ podotkl. Oba týmy se ve vyzařovacích bojích střetly už loni. Ve čtvrtfinále tehdy byli úspěšnější právě hráči ze severu Čech.

Loni softbalisté nakonec brali nepopulární bramborovou medaili, letos by si tým okolo reprezentanta Malého přál dojít o kus dál. "Před sezónou byl cíl jakkákoliv medaile, teď chceme především dojít do finále," dodává kouč týmu Jan Řápek.

Domácí zápasy letos Sportclub 80 hraje v Kadani, jejich hřiště v Bezručově ulici se totiž právě rekonstruuje. Příští rok už budou opět hrát v novém stánku. Semifinále se hraje na tři vítězné zápasy - ten první vypukne v sobotu 19. září.

Juniorky už mají finále jisté

Jistou medaili naopak mají chomutovské juniorky. Softbalistky se v semifinále setkaly s Cats Brno v sérii hrané na dva vítězné zápasy. První krok sice nedopadl ideálně. Prohru z moravské metropole se ale podařilo napravit druhý den na domácí půdě. Chomutovská děvčata vyhrála oba své zápasy a mohla se radovat z postupu. Čeká je tak boj o zlato proti pražskému týmu Joudrs.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru