Příprava přináší posledního zahraničního soupeře, Piráti doma vyzvou Novosibirsk
ilustrační foto
Sport

Chomutov - Kolotoč přípravný zápasů nezpomaluje a Piráti po jednodenní pauze vyplněné intenzivním tréninkem znovu vyjedou na led před svými fanoušky.

V šestém střetnutí před startem základní části Chance ligy čeká svěřence Martina Štrby počtvrté konfrontace se soupeřem mimo Českou republiku, jehož v předchozích třech případech nezdolali. Chomutovští hokejisté ve čtvrtek 15. srpna od 17 hodin a 30 minut podruhé změří síly s účastníkem Kontinentální hokejové ligy, jímž bude tentokrát Sibir Novosibirsk.

Filip Suchý skóroval 2× za sebou. Dotáhne čelo střelců?

Společně se Stanislavem Vrhelem je jediným hráčem, který nastoupil ve všech předchozích pěti přípravných duelech. Útočník Filip Suchý se tři zápasy zastřeloval, ovšem v posledních kláních s Fischtown Pinguins a Litoměřicemi už pálil ostrými. Nejprve otevřel skóre souboje s účastníkem německé nejvyšší soutěže, následně si připsal vítězný gól bitvy se Stadionem.

Pokud natáhne odchovanec plzeňského hokeje gólovou šňůru, může vyrovnat zatím nejlepšího pirátského střelce přípravy, jímž je shodou okolností už zmíněný Stanislav Vrhel, který se trefil zatím třikrát. Dva přesné zásahy má na kontě rovněž další útočník Tomáš Pitule.

Sibir padl v přípravě zatím jen jednou. Prohraje podruhé?

V poslední sezóně 18. tým základní části Kontinentální hokejové ligy už tři roky nehrál play-off, což vyvolalo změny v týmu, jehož oporami by nově měla být trojice finských reprezentantů Hari Säteri (na snímku) – Mikael Ruohomaa – Juuso Puustinen. První jmenovaný se do KHL vrací po dvou letech v organizacích Floridy, kde si v devíti duelech poprvé zachytal NHL, a Detroitu.

Druzí dva zkušení útočníci přišli z Nižněkamsku, kde se dostali přes 30 bodů. Puustinen častěji skóroval (20+17), Ruohomaa hlavně nahrával (9+24). V dosavadní přípravě Sibir zatím zdolal Frankfurt, Karlovy Vary, Hämeenlinnu po nájezdech či Lahti v prodloužení a nestačil jen na Jokerit Helsinky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru