Skvělý úspěch! Softbalistky z Chomutova vybojovaly letošní první českou medaili na Mistrovství Evropy
zleva Štěpánka Boučková, Kateřina Kindermannová, Alex Moravčíková a trenér Pavel Kurstein. Foto: Beavers Chomutov
Sport

Záhřeb/Chomutov - V chorvatském Záhřebu se ve dnech 29. července - 3. srpna odehrál 10. evropský šampionát v kategorii dívek do 16 let, kde za českou reprezentaci nastoupili Kateřina Kindermannová (nadhazovačka), Štěpánka Boučková (catcher) a Alex Moravčíková (vnější polařka) spolu s trenérem Pavlem Kursteinem z chomutovských BEAVERS.

Kadetky zvládly odehrát zápasy základní skupiny a do další fáze šampionátu postoupily do TOP 8 týmů. Po odehrání nenáročné základní skupiny čekal na český tým rovnocenný soupeř Nizozemsko. S ním tým svedl dvouhodinový boj, ze kterého si odnesl porážku.

Poslední zápasy ve fázi TOP 8 české hráčky zvládly na jedničku a pokračovaly s jednou prohrou do další části šampionátu. Tam na ně čekala další dvě vítězná utkání s Německem a Francií, díky kterým se dostaly do TOP 6 týmů a pokračovaly tak v cestě za medailemi.

1208softbal2

V poslední části šampionátu se dívky ještě střetly s týmy Ruska, Itálie a Ukrajiny. „Po prohře s Itálií nám bylo jasné, že do bojů o zlato již nezasáhneme a se dvěma prohrami ve finálové šestce jsme se umístili na třetím místě. Stále žijeme a jsme ve hře o medaili“, řekl trenér Pavel Kurstein.

Souboj o bronz proti týmu Ruska, se kterým se již tým Česka tento šampionát potkal, suverénně vyhrál rozdílem 11:1 po čtvrté směně.

Český softball slaví letošní první medaili z ME. Češky získaly bronzovou medaili a obsadily tak v konkurenci 14 týmů 3. místo. Je to tak historicky sedmá medaile v této kategorii.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru