ZE SPORTU: Domácí série přípravných utkání nekončí, Piráti se postaví Tučňákům
Piráti přivítají německý Fischtown. Foto zdroj: www.piratichomutov.cz
Sport

Chomutov - I čtvrtý přípravný duel před vstupem do Chance ligy odehrají Piráti před svými fanoušky.

Svěřenci Martina Štrby potřetí změří síly se zahraničím protivníkem, jenž bude poprvé z Německa. Po dvou bitvách s ruskými celky uvidí ROCKNET ARÉNA v pátek 9. srpna od 17 hodin a 30 minut souboj s Fischtown Pinguins z přístavního města Bremerhaven.

Na zahraniční soupeře to Pirátům zatím nejde

Jak už bylo zmíněno, chomutovské hokejisty čeká třetí konfrontace s týmem působícím mimo území České republiky. Po čtvrtfinalistovi Kontinentální hokejové ligy a vítězi Asijské hokejové ligy dorazí pod vrcholky Krušných hor poražený tým z předkola play-off německé nejvyšší soutěže DEL.

Bude zajímavé sledovat, jak si Piráti po dvou konfrontacích s ruskými bohatýry, jimž vstřelili jen jeden gól, budou počínat se soupeřem sídlícím pro změnu na západ od Chomutova. Vzhledem k blížícímu se datu, kdy chce mít hlavní trenér Martin Štrba jasno o kádru pro začátek mistrovských bojů už může na led vyjet sestava blížící se té optimální.

Potřetí s Fischtownem. Jak dopadne duel tentokrát?

Tým z Bremerhavenu hraje od roku 2016 mezi německou elitou a rovněž v Chomutově už není neznámým pojmem. Měření sil Pirátů s Fischtown Pinguins napíše už třetí pokračování v novodobé historii. V září 2014 uspěl německý sok v rámci domácího turnaje po nájezdech, Tučňáci se radovali i o tři roky později v Chomutově.

Součástí družiny kouče Thomase Popiesche jsou rovněž čtyři hráči s českým pasem. Brankář Tomáš Pöpperle, v Chomutově dobře známý obránce Stanislav Dietz i útočník Dominik Uher si zahráli extraligu. Posledním do party je mladý brankář Patrik Červený, který v roce 2016 odešel do Německa z Pardubic.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru