Skvělá forma. Jakub Štemberk plaval na mistrovství Evropy semifinále
Jakub Štemberk v ruské Kazani absolvoval celkem čtyři závody a ve všech si vylepšil osobní rekord.
Sport

Chomutov - Chomutovský plavec Jakub Štemberk ukázal na mistrovství Evropy skvělou formu, která mu vynesla jedenácté místo na 200 metrů polohově.

Jakub Štemberk v ruské Kazani absolvoval celkem čtyři závody a ve všech si vylepšil osobní rekord. Jako první se postavil na start 400 metrů kraul a poprvé se na dlouhém bazéně časem 3:59,31 dostal pod hranici čtyř minut. Zároveň potvrdil limit zajišťující působení v seniorské reprezentaci na příští rok. V konečném pořadí obsadil 27. místo.

Nejlepším závodem pro Štemberka byla polohová dvoustovka. Již v rozplavbách zazářil časem 2:03,90 a postoupil z desátého místa do semifinále. Odpoledne svůj čas ještě mírně vylepšil na 2:03,86 a doplaval na konečném jedenáctém místě. S přehledem také pokořil limit pro zařazení do reprezentačního áčka.

Pro další osobní rekord a dvacáté místo si doplaval časem 1:52,27 na 200 metrů kraul a v závěrečný den šampionátu si zcela doplňkově zaplaval i 50 metrů kraul a opět si vylepšil osobní rekord (24,22).

Na konci prázdnin nadějného plavce TJ Slávie Chomutov čeká ještě juniorské mistrovství světa, kam se svými výkony v letošní sezoně nominoval také. Světový šampionát juniorů se uskuteční 20. -25. srpna v Budapešti.

AUTOR: Vratislav Dvořák

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru