Osm chomutovských plavců reprezentovalo kraj na dětské olympiádě. Moravec získal tři medaile, Doksanská jednu
Na závěr sezony se nejlepší chomutovští plavci žákovských kategorií představili v Liberci na olympiádě dětí a mládeže.
Sport

Chomutov - Na závěr sezony se nejlepší chomutovští plavci žákovských kategorií představili v Liberci na olympiádě dětí a mládeže, kde reprezentovali Ústecký kraj.

V ústecké nominaci bylo celkem čtyřiadvacet plavců, a TJ Slávie Chomutov mezi nimi měla nejpočetnější zastoupení osmi plavců. Tomáš Moravec medailově navázal na nedávné mistrovství republiky a opět získal tři medaile, Anežka Doksanská jednu.

Olympiáda dětí a mládeže je na stejné úrovni jako republikové šampionáty, opět se sejdou nejlepší mladí plavci z celé republiky, jen místo domovských oddílů reprezentují kraje.

Tomáš Moravec neztratil nic z formy, kterou měl na mistrovství republiky, a i z Liberce si odváží tři cenné kovy. Na 100 metrů prsa opět vylepšil oddílový rekord (nově 1:11,44) a obsadil druhé místo. Na dvojnásobné tratí doplaval třetí, stejně jako na 100 metrů znak. Do finále se dostal ještě dvakrát, pokaždé z toho bylo nepopulární čtvrté místo (200 metrů znak a polohově).

Dvě finále si zaplavala také Anežka Doksanská – na 100 a 200 metrů znak. V delším závodě si doplavala pro bronzovou medaili, na stovce skončila těsně, o pouhé tři setiny, na čtvrtém místě. Na jedno finále dosáhla i Zuzana Svobodová, která skončila osmá na 100 metrů prsa.

Dalšími plavci, kteří díky výkonům v uplynulém půlroce dostali nominaci závodit za Ústecký kraj, byli Maxim Dvořák, Jan Valenta, Kateřina Kosková, Kamila Kašková a Tereza Vlasáková

AUTOR: Vratislav Dvořák

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru