Plavání: Simona Kubová byla druhá na Mare Nostrum, Tomáš Franta osmý
Simona Kubová na stupních vítězů (vlevo).
Sport

Chomutov - Chomutovští plavci Simona Kubová s Tomášem Frantou se zúčastnili populární plavecké minisérie Mare Nostrum, zahrnující tři závody v Monaku, Canet-en-Roussillon a Barceloně. Oba se však zúčastnili pouze jednoho dílu, Franta se představil v Monaku, Kubová o pár dní později Canet-en-Roussillon, kde si vyplavala stříbro na 100 metrů znak.

Simona Kubová absolvovala všechny tři znakové disciplíny. Nejprve sprint na 50 metrů, ve kterém v kvalitním časem 28,27 obsadila čtvrté místo a ve stejný den doplavala čtvrtá i na dvoustovce. Při ní se blýskla časem 2:11,79, kterým atakovala svůj letošní nejlepší čas. Úspěšné působení ve francouzském přístavním městě završila další den druhým místem na 100 metrů znak. V něm se Kubové jen těsně nepodařilo překonat hranici jedné minuty (1:00,01), jako se jí to letos již jednou povedlo v polovině dubna v Eindhovenu.

1706plavanifranta

Tomáš Franta jde na start jako druhý v řadě. 

O pár dní dříve se plavalo v Monte Carlu v Monackém knížectví, kde se světovou elitou poměřil síly Tomáš Franta. Přemístil se tam ihned po konci náročného soustředění v tureckém Beleku, ve kterém se připravoval společně se Simonou Kubovou, Jakubem Štemberkem a dalšími českými reprezentanty. Do finále se probojoval ze sedmého místa na 100 metrů znak časem 55,96, v něm si pak mírně pohoršil a skončil osmý. Do odpoledních bojů se dostal i na 50 metrů znak a skončil celkově na patnáctém místě. Franta si zaplaval doplňkově i 100 metrů motýlek, v této disciplíně však na světovou elitu nestačil.

Nyní vrcholové chomutovské plavce čeká republikové mistrovství a o prázdninách pak Simona Kubová s Tomášem Frantou vyrazí na mistrovství světa a Jakub Štemberk na mistrovství Evropy a světa juniorů.

AUTOR: Vratislav Dvořák

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru