Úspěšný Děčínský pohár. Více než dvacet chomutovských plavců si doplavalo pro medaile
Mladší žáci byli na Děčínském pohárů úspěšní.
Sport

Chomutov - Téměř kompletní sestava mladších žáků TJ Slávie Chomutov vyrazili závodit na Děčínský pohár 2019. A závodili úspěšně – pro medaili si doplavalo více než dvacet chomutovských plavců. Nejvíce se dařilo Janu Kubištovi, který vyhrál všechno, co plaval. A další čtyři plavci skončili na medailových pozicích ve všech svých závodech.

Z dvanáctiletých plavců vyslali chomutovští trenéři pouze čtyři plavce a tři z nich si doplavali pro medaili. Jan Žiaček s Jakubem Pospíšilem si každý doplavali pro jedno stříbro, Kateřina Nevolová pro jeden bronz.

Více plavců a především více úspěchů pak zaznamenali jedenáctileté plavci v čele s Janem Kubištou, který nenašel přemožitele v ani jednom ze svých šesti startů. Ovládl závody na 50, 100 a 200 metrů kraul, 50 metrů motýlek a 100 metrů znak a polohově. Velmi podobně na tom byla i Kateřina Tautrmanová, která zvítězila v pět závodech (stejné závody jako Kubišta s výjimkou 50 metrů motýlek). Lukáš Selingr získal jedno zlato za 100 metrů motýlek a pětkrát doplaval druhý, když pokaždé nestačil pouze na Kubištu. Pět medailí si vyplavala i Petra Jírová a dvakrát se radoval Jan Žatecký.

Desetileté plavce táhla Kateřina Staňková, která zvítězila čtyřikrát (50 metrů znak a 10 metrů kraul, polohovka, znak) a dvakrát druhá (50 metrů kraul a motýlek). Vedle ní se na stupně vítězů dokázali prosadit již jen Denis Pecháč (třikrát) s Adrianem Pajdičem (jednou).

O dalších šestnáct chomutovských medailí se postaralo šest devítiletých závodníků. Ve všech svých čtyřech startech dokázali zabodovat Šimon Studnička s Davidem Zajdenem. Studnička vyhrál 100 metrů prsa a 50 metrů motýlek, druhý doplaval v závodech 100 metrů polohově a 50 metrů prsa. Zajden ovládl 100 metrů znak, druhý doplaval na 100 metrů kraul a 50 metrů znak a bronz získal za 50 metrů kraul. Čtyřikrát se z medaile radovala i Barbora Šurková, dvakrát Elena Zezulová a jednou Lukáš Ječmen s Klárou Janečkovou.

Čtveřice nejmladších (osmiletých) chomutovských plavců si doplavala celkem pro šest medailí. Kompletní sbírku tří medailí získal Damián Pecháč a Adrian Lehnert, Klára Staňková a Tomáš Vachulka si doplavali každý pro jeden bronz.

AUTOR: VRATISLAV DVOŘÁK

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru