Simona Kubová po Ostravě ovládla Český pohár i v Pardubicích
Simona Kubová v Pardubicích s přehledem zvítězila ve všech třech znakových disciplínách.
Sport

Chomutov - Na druhé kolo Českého poháru v plavání vyslala TJ Slávie Chomutov pětici svých členů v čele se Simonou Kubovou a Tomášem Frantou. Oba se v tradičně výrazné mezinárodní konkurenci dokázali prosadit a ve svých disciplínách zvítězit. Kubová navíc získala i cenu za nejlepší bodový výkon, Franta byl mezi muži čtvrtý.

Simona Kubová má již splněné potřebné kvalifikační podmínky na mistrovství světa i pro olympijské hry na příští rok a může se tak v klidu připravovat na vrchol letní sezony. V kvalitních výkonech zkraje jara ale pokračuje dál. Tentokrát v Pardubicích s přehledem zvítězila ve všech třech znakových disciplínách. Pro zpestření si zaplavala i pro sebe velmi netradiční disciplínu 50 metrů prsa a ve finále B doplavala třetí. Za čas 1:00,35 v závodě 100 metrů znak navíc získala cenu pro nejlepší bodový výkon.

Splněná kvalifikační kritéria pro letošní mistrovství světa má i Tomáš Franta. V závodech 100 a 200 metrů znak dokázal vyhrát, na padesátimetrovém sprintu doplaval třetí. Finále se zúčastnil i na 50 metrů motýlek (sedmý). Franta byl podobně jako Kubová oceněn za výkon na 100 metrů znak (55,35), když mezi muži skončil čtvrtý za Janem Mickou a dvěma maďarskými medailisty z minulých evropských šampionátů.

2305pardubicefranta

Zajištěnou účast na letních světových a evropských (juniorských) akcích má i Jakub Štemberk. Do finálových bojů se protlačil třikrát a dvakrát z toho plaval finále A – 200 metrů polohově dokončil jako pátý, 400 metrů polohově osmý. Ještě před tím si ve finále B doplaval pro druhé místo na 50 metrů prsa v čase 30,56, kterým po sedmi letech vylepšil neoficiální oddílový rekord na dlouhém bazénu (TJ Slávie ve svých oficiálních rekordech nerozlišuje délku bazénu).

V odpoledních finálových blocích si zaplavali i další dva chomutovští plavci – junioři Filip Jezbera s Kamilou Slabihoudovou. Jezbera se dostal jednou do finále A (200 metrů znak, šesté místo) a dvakrát do finále B (100 a 50 metrů znak, čtvrté a sedmé místo) a Kamila Slabihoudová brala sedmé místo ve finále B za 400 metrů polohově.

AUTOR: Vratislav Dvořák

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru