Piráti mají nového trenéra! Hlavním koučem bude Martin Štrba
Zdroj: Piráti Chomutov
Sport

Chomutov - Jen pár dní nebylo jasné, kdo povede Piráty v nadcházející sezóně Chance ligy. Nyní se vedení klubu dohodlo na spolupráci s  Martinem Štrbou, který se stává novým hlavním trenérem. Jeho asistenty budou Petr Martínek a nově také Kamil Koláček.

„Martin Štrba dobře zná soutěž, která nás čeká, navíc umí pracovat s mladými hráči, což pro nás bylo také jedno z kritérií,“ vysvětluje volbu nového hlavního kouče výkonný ředitel Stanislav Mikšovic. „Ještě hledáme sportovního manažera, aby měl hlavní trenér oponenturu při sestavování mužstva,“ doplňuje.

 

Nový šéf chomutovské seniorské střídačky začínal i končil aktivní kariéru v rodných Českých Budějovicích. Martin Štrba odstartoval hokejovou cestu jako hráč Motoru, v jehož dresu si poprvé zahrál mezi tuzemskou elitou. Poslední zápasy pak odehrál během sezóny 2012/2013 v krajském přeboru za tým David Servis České Budějovice.

V domácí elitní soutěži naskočil jako hráč ještě za Liberec, pražskou Spartu a Mladou Boleslav, celkem odehrál v Tipsport extralize téměř 500 utkání s bilancí 260 bodů (114+146). Kromě toho si vyzkoušel také ruskou a slovenskou nejvyšší soutěž.

Od roku 2014 působil v pozici jednoho z trenérů českobudějovických juniorů a tamního A-týmu, u něhož strávil v letech 2015 až 2018 tři sezóny. V předchozím ročníku vedl juniory Motoru, s nimiž dvanáctinásobný český reprezentant postoupil do lepší poloviny soutěže při jejím rozdělení, ale ve skupině o postup do play-off se Jihočeši museli sklonit před Piráty a Vítkovicemi.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru