Simona Kubová ovládla Velkou cenu Ostravy, na medaili dosáhl i Tomáš Franta
ILUSTRAČNÍ FOTO ZDROJ: TJ SLAVIE CHOMUTOV
Sport

Chomutov - Do Ostravy na první kolo Českého poháru v plavání se vydala i čtveřice plavců TJ Slávie Chomutov. Simona Kubová nastoupila do dvou závodů a oba s velkým přehledem dokázala vyhrát. Na medaili dosáhl i Tomáš Franta.

Chomutovští plavci dorazili do Ostravy až na nedělní program třídenního mítinku. V týdnu totiž absolvovali náročné soustředění v Plzni. Přestože závody absolvovali z plné přípravy, v konkurenci nejlepších českých a některých i zahraničních plavců se neztratili, naopak.

Simona Kubová v obou závodech na 50 a 200 metrů znak zaplavala na tuto fázi přípravy velmi solidní časy a s výraznými náskoky porazila všechny své soupeřky. Na padesátce dokonce dvakrát vylepšila i pět let starý vlastní rekord mítinku. Nejprve z něj v rozplavbách ubrala 17 setin, ve finále pak dalších 22 a výsledný čas měl hodnotu 28,44. Dvoustovku ovládla v čase 2:12,22. Jako bonus si odvezla i cenu pro nejlepší výkon.

Tomáš Franta si doplaval pro stříbro na 50 metrů znak, když nestačil pouze na Maďara Gábora Baloga, někdejšího medailistu z mistrovství Evropy na 200 metrů znak. Jako druhou disciplínu si zvolil 100 metrů motýlek a ve finále obsadil sedmé místo.

Mezi osmičku nejlepších se dokázali prosadit i Jakub Štemberk s Filipem Jezberou. Štemberk skončil na 200 metrů polohově těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě a účast ve finále si vyplaval i na kraulové stovce. Do něj však nenastoupil, protože se plavalo jen pár minut právě před polohovkou. Jezbera skončil osmý na 200 metrů znak a ve finále B si pro třetí místo doplaval na 50 metrů znak.

AUTOR: Vratislav Dvořák

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru