Chomutov - Kompletní sestava dvanáctiletých a starších plavců TJ Slávie Chomutov závodila první dubnový víkend v Ústí nad Labem. Mezi plavci nechyběli ani Simona Kubová s Tomášem Frantou, kteří v Ústí naposledy otestovali formu před kvalifikačními závody v Eindhovenu na mistrovství světa. Kubová v hlavním závodě na 200 metrů kraul zvítězila v novém rekordu mítinku. V druhém hlavním závodě – 200 metrů prsa – si pro bronz doplaval Jakub Štemberk.

Simona Kubová plavala v Ústí jen tři závody – padesátimetrové sprinty kraulem a motýlkem a kraulovou dvoustovku. 50 metrů kraul vyhrála a na motýlku doplavala druhá. Jeden ze dvou hlavních závodů, 200 metů kraul, pak s přehledem ovládla časem 2:02,42, čímž o půl vteřiny překonala svůj vlastní rekord závodů z minulého roku.

V hlavním závodě se dokázal prosadit i Jakub Štemberk. Na 200 metrů prsa zaplaval čas 2:23,94 a skončil třetí. Tímto časem vylepšil o dvě setiny neoficiální oddílový rekord na dlouhém bazénu (oficiálně klub zaznamenává pouze absolutní rekordy – společně s krátkým bazénem, kde se plavou rychlejší časy). Štemberk plaval i kraulové finále, v něm skončil čtvrtý.

1004plavci1

Na prázdno nevyšel ani Tomáš Franta, který si doplaval pro dvě vítězství (50 metrů kraul a 100 metrů znak) a jedno třetí místo (50 metrů motýlek). V nejstarší věkové kategorii sedmnáctiletých a starších na medaile dosáhla ještě Michaela Malinová (stříbro, 100 metrů prsa) a Filip Jezbera (bronzy na 100 a 200 metrů znak).

V kategorii patnácti a šestnáctiletých plavců se z chomutovského oddílu prosadily pouze Eliška Doksanská na delších kraulových disciplínách a Veronika Zelenková druhým místem na 400 metrů polohově. Doksanská vyhrála nejdelší bazénovou trať (1500 metrů) a na čtyřstovce doplavala třetí.

Více medailí pak pro TJ Slávii Chomutov vyplavali žáci. Pro čtyři medaile si doplaval Tomáš Moravec – první na 100 metrů prsa, druhý na 50 metrů znak a prsa a třetí na 100 metrů znak. Pro jednu medaili si doplavali i Maxim Dvořák (stříbro, 100 metrů kraul) a Zuzana Svobodová (bronz, 50 metrů motýlek).

Úplně nejmladšími plavci byli dvanáctiletí a i mezi nimi měla TJ Slávie Chomutov medailové zastoupení. Třikrát se z prvního místa radovala Anežka Doksanská (50 a 100 metrů znak, 200 metrů polohově), druhá místa si vyplavali Jakub Šareš (50 metrů znak) a Tereza Vlasáková (400 metrů kraul) a pro třetí místa Jakub Jezbera (50 metrů znak) a Kamila Kašková (100 metrů motýlek).

AUTOR: Vratislav Dvořák

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru