Chomutov / Praha - V úvodní den Letního mistrovství ČR v plavání v pražském Podolí byly překonány tři české rekordy. O jeden se na distanci 200 metrů polohově postarala také chomutovská plavecká hvězda Simona Baumrtová.

simona117

Zlepšení o 22 setin sekundy

Pro Simonu je tato disciplína doplňkovou, přesto na ní dokázala zazářit. Chomutovská plavkyně dohmátla na cíl v čase 2:13,81 a tři roky starý výkon Barbory Závadové vylepšila o 22 setin sekundy.

Dmytrijev pokořil druhý nejstarší český rekord

O druhý rekordní zápis se postaral Roman Dmytrijev, který tak navázal na svá letošní zlepšení a na 200 metrů znak zaplaval čas 2:00,07. Předchozí české maximum Rastislava Bizuba z roku 1993 pokořil o 94 setin sekundy. Bizubův čas byl druhým nejstarším platným českým rekordem.

Předvedla se také brněnská štafeta

Na závěr pátečního finálového programu se podařilo zaplavat český rekord také mužské štafetě Komety Brno na 4x 200 metrů volný způsob. Brněnská čtveřice dosáhla výkonu 7:33,94. Nový rekord je o více než 5 sekund lepší než dosavadní maximum štafety TJ Znojmo z roku 2007.

V sobotu i v neděli jsou v 9:00 na programu rozplavby a v 16:00 finálový blok.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru