Plasy - Pár kilometrů před Plzní, na hlavním tahu z Ústeckého kraje, můžete navštívit hned několik koutů světa, a ještě si při tom zahrát minigolf. Hra ale není nutností, návštěvu Fantasy golfu v Plasech si užijete i bez ní. A to hlavně s dětmi.

Fantasy golf v Plasech vás přivede i k pirátské lodi. Foto: Oldřich Hájek

Fantasy golf, rozkládající se ve velké zahradě nedaleko tamního kláštera, nemůžete minout. Leží hned u hlavního kruhového objezdu v městečku. A majitelé jej koncipovali jako cestu kolem světa s devíti kontitenty, které jsou ponořeny do několika časových období. Ceny za vstup nejsou nikterak závratné, dospělý i děti nad jeden metr výšky zaplatí šedesát korun, pokud si chcete zároveň zahrát minigolf, tak si připravte 150 korun a za děti stovku.

Hrát budete určitě i několik hodin. Byť vše působí trošku umělým dojmem, celkové pocity z návštěvy místa jsme měli pozitivní. Rozhodně neumělých je několik druhů zvířat, mezi kterými převažují ptáci. Obdivovat ale můžete i klokany, včetně jednoho albína, a také několik šelem. V letním slunci se ve výběhu (kde se minigolf překvapivě nehraje) povalovali dva tygři a ve výstavbě je výběh pro lvy. Tak trochu jde i o zoologickou zahradu.

Areál je otevřený od dubna do října, na jeho návštěvu v letošním roce tak máte ještě dva měsíce.

Co uvnitř netradičního minigolfu najdete?

První zemí je Japonsko se třemi jamkami. První z nich se nazývá Tokio, což je, jak známo, hlavní město Země vycházejícího slunce. Druhá jamka Yakuza naznačuje, že její zdolání nebude snadné. Třetí jamka Jin a Jang ukáže, v jaké duševní rovnováze se právě nacházíte.

Porozhlédnete-li se okolo sebe, uvidíte typické doplňky - japonskou pergolu, věž ve stylu jihovýchodní Asie, sošku Buddhy, bonsaie... máte pocit, že se nacházíte uprostřed úchvatných japonských zahrad.

Jako mávnutím kouzelného proudku se přeneseme o několik tisíc mil i staletí dál. Přímo do prosluněného Karibiku, někdejšího ráje pirátů. Proto není divu, že této oblasti vévodí pirátská loď a pláže poseté bílým pískem. Najdete zde dvě jamky. První s názvem Pirates je přímo na palubě pirátské lodi a zahrajete ji pod přísným dohledem obávaného kapitála Edwarda Teacha zvaného Černovous.

Druhá jamka se jmenuje Island a vede z bílé písčité pláže okolo vodopádů na ostrov s živými palmami. Určitě nepřehlédnete voliéru s několika druhy papoušků.

A je tu další posun v prostoru i čase. Stačí udělat několik kroků a ocitáme se ve starověkém Řecku. Přivítají vás nejen rozvaliny antických budov a chrámů, ale také zmenšený řecký amfiteátr. Na hráče čekají dvě jamky: Afrodite a Colosseum.

Antickou atmosféru dokresluje vinná réva, bylinky ze Středozemí a 200 let starý olivovník.

Ten, kdo věří na moc upírů, by měl možná další zemi vynechat. Už jen její název Transylvania, s dominantním hradem legendárního hraběte Draculy, nahání slabším povahám strach.

Po padacím mostě se dostáváme na nádvoří hradu. V hradním příkopu si všimneme koster nepřátel, kteří se marně snažili Draculův hrad dobýt. Nenecháme se znervóznit šibenicí, která je tu připravená k potrestání zločinců, ani puštíkem bradatým a párem rysů bažinných. Míček je v jamce a my opouštíme zříceninu hradu branou ve věži, v níž je hladomorna s odsouzenci k smrti. Ještě musíme projít hřbitovem, kde je pohřbený hrabě Dracula i se svojí rodinou.

Čas oponou trhnul zpět, a my se ocitáme v pravěku - v zemi Dinosauria. Řev praještěrů, bublající bažina, plavuně, kapradiny, nad hlavou se vznášející Pterodaktyl. To vše navozuje atmosféru časů, do nichž lidská noha nevstoupila. My si ten luxus ale můžeme dovolit díky čtyřem jamkám.

První s názvem Tyranosaurus se hraje přímo v kostře dinosaura, přesněji řečeno v jeho hrudním koši. Druhou jamku najdeme v jeskyni s vodopádem. Až ji zahrajete, všimněte si pravěkých jeskyních maleb, které připomínají ty v legendární jeskyni Altamira.

Třetí jamka s názvem Pterodaktyl vede přes dinosauří stopy. Po jejím zdolání přicházíme ke čtvrté jamce. Musíme si dát pozor, abychom nešlápli na dinosauří vejce nebo na některou z živých kapradin, které přežily miliony let. Dovezeny byly až z daleké Tasmánie.

Čtvrtá jamka se nazývá sopka a hraje se opravdu z vrcholu sopky. Jamka je umístěna na jejím úpatí.

Opět skok v čase i prostoru a dostáváme se do starověkého Egypta. Vévodí mu pyramida s hrobkou faraóna Tutanchamona, která je obklopená písečnými dunami a palmami. V této zemi najdete jedinou jamku, který se nazývá Pyramida. To proto, že se hraje z rozpálené pouště do nitra pyramidy.

Fantasy golf Plasy potěší i milovníky Divokého západu. Arizona, to je název další země. Typický westernový saloon s výběhem pro koně a kozy pozvolna přechází do indiánského tábora. Jediná jamka této země vede přímo do tee-pee. Zahrát ji musíte pod dohledem několika indiánských bojovníků.

Z Arizony už je to jenom skok do staré mexické vesnice. V předposlední zemi - Mexicu - najdete dvě jamky. První se nazývá Tequila, druhá Desperados. Až dostanete míčky do obou jamek, povšimněte si okolních rostlin: juky, agáve a kaktusy byly dovezené přímo z Mexika. Fauny tu zastupují veverky a fretky.

Blížíme se k poslední zemi, kterou je Afrika s jedinou jamkou, která se jmenuje Nairobi.

S využitím http://www.fantasy-golf.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru