Chomutov – Další jarní víkend (alespoň astronomicky, protože počasí na to nevypadá), je už za dveřmi. Přinášíme to nejzajímavější, co se v našem regionu a těsně za jeho hranicemi koná.

Foto: Dresdner Parkeisenbahn

DRÁŽĎANY: Rozjela se malá parková železnice

Sobota 4. a neděle 5. dubna, stanice 1 Eur, okružní jízda 6 Eur

Na Zelený čtvrtek začal provoz malé parkové železnice Parkeisenbahn v drážďanském parku »Grosser Garten/Velká zahrada. Letos zahájila již 65. sezónu, kterou oslaví bohatým programem pro děti v prvním červnovém týdnu. O víkendech a svátcích jsou v provozu také parní lokomotivy z roku 1925, láskyplně nazývané Moritz a Lisa. Otevřeno je od 10 do 18 hodin. Vláčky jezdí v sezóně mezi všemi pěti stanicemi ve zhruba 15–30minutovém intervalu, není-li špatné počasí. Navigace: Lennéstr. 5, 01069 Dresden (hlavní nádraží malé železnice Parkeisenbahn leží v sousedství areálu Skleněné manufaktury společnosti Volkswagen Hauptbahnhof An der Gläsernen Manufaktur). Další info naleznete ZDE nebo ZDE.


MOST: Velikonoce na 1. náměstí

Sobota 4. dubna

Těšit se můžete v centru Mostu na dětské rekordy za 60 minut, vystoupení dětí ZÚ SVČ. Program je od 14.30 hod. do 16.00 hod. na I. Náměstí.


LESNÁ: Velikonoční jarmark na horách

Neděle 5. dubna

Na pomezí Mostecka a Chomutovska na Lesné se koná Krušnohorský velikonoční jarmark. Najdete jej v Horském areálu Lesná od 13 do 16 hodin. Když už budete na Lesné, můžete se podívat na výstavu o medu, včelách a včelařství. Vystavovány budou včelařské pomůcky, ukázky včelího díla a včelí produkty - pyl, propolis, mateří kašička a různé druhy medu. Otevřeno denně od 10 do 18 hodin.


BRAŇANY: Velikonoční hrátky se zvířátky

Sobota 4. dubna, vstupné 50 korun

Celodenní program nejen pro rodiče s dětmi se koná v Selském dvoře v Braňanech. Jízdy na koních, na ponících, v kočáře, ukázka horsemanshipu a cirkusových kousků. Komické vystoupení s jedinečnou Hildou, sokolnické ukázky výcviku dravců a sov a mnoho dalšího. Koná se za každého počasí.


JEZEŘÍ: Otevírá se pro veřejnost

Sobota 4. dubna

Zámek Jezeří se letos poprvé návštěvníkům otevře v sobotu 4. dubna. V dubnu bude otevřeno pouze o víkendech a na Velikonoční pondělí, od 10 do 17 hodin.


KRÁSNÝ DVŮR: Pohádkové Velikonoce ne zámku

Sobota 4. dubna

Na krásnodvorském zámku se v sobotu konají Pohádkové Velikonoce. Od 10 do 16 hodin budou k vidění strašidla, fungovat Pohádková škola, hrát loutková představení, konat trhy a nejrůznější výtvarné dílny (malba na textil, dřevo, keramiku, plstění, výroba svíček, kovářská dílna, pletení náramků, zdobení vajíček a perníčků, pletení pomlázek) a možné budou i projížďky na koních.


STEKNÍK: Speciální prohlídky nově restaurovaných prostor zámku

Sobota 4. a neděle 5. dubna. Kolik: 60 Kč plné vstupné, 40 Kč snížené, rodinné 160 Kč

Na státním zámku Stekník proběhlo v loňském roce restaurování kaple a chodeb. S průvodcem se podíváte i do jižních a západních salonů prvního patra. Dozvíte se nejen o historii zámku, ale také o restaurátorských a stavebních opravách, kterými zámek od roku 1997 prochází a jež ho ještě čekají. Uvidíte nově restaurovanou chodbu a halu v prvním patře zámku, jižní salony zámku s výstavou historických kočárků a hraček sběratelky Hanky Mullerové; cestou do západního křídla nahlédnete do hlavního sálu, který je před rekonstrukcí; nově restaurovanou kapli Navštívení Panny Marie s původním mobiliářem z roku 1772.


ŽATEC: Náměstí ožije jarními slavnostmi

Sobota 4. dubna

Velikonoční program je v plánu v sobotu na náměstí Svobody v Žatci už od ranních 9 hodin. Těšit se můžete na kejklíře, divadlo, komentované ukázky sov a dravců, velikonoční soutěže pro děti. Zdarma se můžete také podívat na vrch majáku ve chmelařském muzeu.


ÚSTÍ NAD LABEM: Ožijí Hradní trhy

Neděle 5. dubna, vstupné 40, děti 20 korun

Pletení pomlázek, malování kraslic, sváteční kobližky, dobová řemesla. To je jen malý výčet toho co čeká v neděli na návštěvníky hradu Střekov. Agentura Dream Pro v části jeho prostor a přilehlém podhradí pořádá první historické Hradní trhy, které se ponesou ve znamení Velikonoc. Hradní trhy začínají v neděli v 10 hodin a končí v 17 hodin.


ÚŠTĚK: Úštěcké Velikonoce (aneb zvesela do jara)

Sobota 4. dubna

Patnáctý ročník velkého dobového velikonočního jarmarku se koná v sobotu v Úšěku od 9 do 18 hodin v centru města. Chybět nebude vystoupení a průvod folklórních souborů a divadel, malování kraslic, pletení pomlázek či loutková scéna se soutěžemi pro děti.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru