Strážníci v Chomutově chystají kurzy sebeobrany pro ženy a seniory
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Městská policie Chomutov plánuje v letošním roce uspořádat kurzy sebeobrany pro ženy a seniory. „Jejich cílem je zvýšit pocit bezpečí u skupin obyvatel, které se mohou ve městě cítit ohroženy. Podobný projekt už strážníci úspěšně realizovali v minulosti,“ řekl primátor a velitel městské policie Marek Hrabáč.

Na projekt bude městská policie žádat dotaci od ministerstva vnitra. Kurzy preventisté plánují na období od dubna do června a po prázdninách od září do listopadu. Na kurzu se účastníci dozvědí a prakticky se naučí, jak se efektivně bránit útočníkovi s ohledem na jejich věk či tělesné dispozice.

„Kromě samotného nácviku bude součástí výuky předání informací a pravidel, jak se bezpečně chovat na ulici, v dopravních prostředcích a na dalších místech, kde by k útoku mohlo dojít. Účastníci se také dozvědí, jak se zachovat bezprostředně před útokem či krizovou situací,“ popisuje manažerka prevence městské policie Iva Ejim.

Do projektu budou zařazeni také sociální terénní pracovníci města, úřadu práce a asistenti prevence městské policie. „Ženy ze široké veřejnosti oslovíme pomocí médií, seniory v jejich klubech, kde se částečně budou kurzy konat, tam kde to není možné, budou využity naše prostory,“ upřesňuje Ejim.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru