Foto: Emma Beranová
Zajímavosti

Klášterec nad Ohří - Porcelain Cubing byla mezinárodní soutěž, které se účastnilo celkem 75 soutěžících ze 7 zemí (ČR, Německo, Maďarsko, Rusko, Slovensko, Ukrajina, Vietnam). Trvala celé 2 dny od 18. do 19.3.2023.

Účastníci soutěžili v 10 různých kategoriích, včetně dvanáctistěnného megaminxu, 4x4x4 Rubikově kostce poslepu a samozřejmě i v běžnějších kategoriích jako je klasická 3x3 Rubikova kostka, nebo 2x2.

Na soutěži padly 2 české národní rekordy a oba jsou docela významné: Matěj Mužátko překonal svůj rekord na průměr z 5 složení v 2x2, nový rekord je nyní 2.02, předchozí rekord byl starý téměř 7 let. Jan Riedl je nyní prvním Čechem, který dokázal složit 4x4 poslepu třikrát za sebou a má tak první český průměr v tomto eventu vůbec. Pro Honzu je tohle první národní rekord.

Hlavní organizátorka Emma Beranová je jediným český delegátem pro pořádání soutěží v ČR. Jinak bylo nutné sehnat někoho ze zahraničí, většinou Polska nebo Německa.

Tyto soutěže pořádá parta nadšenců z řad studentů bez nároku na jakoukoliv finanční odměnu. Jsou schopní najít prostory, zařídit sponzory a vybrat na startovném částku, která odpovídá potřebám soutěže.

Text Emma Beranová, foto: Emma Beranová a Pavla Králová

FOTO

2103hra2

2103hra3

2103hra4

2103hra5

2103hra6

2103hra7

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru