Akce, která nemá v Česku obdoby! U Března se odehraje hodinová bitva a celý den s indiány
Foto: archiv sdružení North Western Territory
Co se chystá

Březno u Chomutova - Jste fanoušci Divokého západu? Potom pro vás máme tip na tradiční akci na louce vedle obce Březno u Chomutova. V sobotu 9. července se tak koná 12. díl Posledních indiánských válek. Celodenní akce pod názvem Bitva u Fort Phil Kearny 1867 začíná v 10 hodin a potrvá až do 21. hodiny.

Dominantou celé soboty je hodinová bitva, již 12. dílu série Poslední indiánské války. Tentokrát jde o upravenou rekonstrukci skutečných historických událostí, které se odehrály v pevnosti Fort Phil Kearny a jejím okolí v roce 1867. Začátek děje oznámí výstřel z děla a moderátor pak svým komentářem přihlížejícím přiblíží události, které předcházely bitvě a popíše celý její průběh. Účinkující jsou členové občanského sdružení North Western Territory a jejich přátelé, kavalerii tradičně velí herec Václav Vydra, co by George Armstrong Custer.

Vedle bitvy na návštěvníky čeká bohatý doprovodný program na podiu i před ním. V indiánském táboře se plánuje mimo jiné výstava zbraní a artefaktů s výkladem, v rámci workshopu si zájemci budou moci vyzkoušet vrh kopím a střelbu z luku do terče, rozdělat oheň, uvidí čištění kůží, vaření či si zahrají lakros. Prohlédnout si budou moci i dobově vybavené teepee.

Vedle indiánského tábora zájemci mohou nahlédnout, jak tehdy žili a tábořili osadníci a vojáci v pevnosti. V areálu má být i řada prodejních stánků včetně občerstvení. Celá akce může vzniknout díky významné podpoře obce Březno u Chomutova, akciové společnosti Severočeské doly a dalších partnerů. Více informací včetně bezpečnostních pravidel najdete na webu www.8kavalerie.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru