Den Země v zooparku: Celodenní zábava pro děti i dospělé s rosomáky v hlavní roli
Den Země je první velkou akcí a zároveň zahájením hlavní sezony chomutovského zooparku. Spoustu zábavy si tu užijí především, děti, ale zkrátka nepřijdou ani dospělí. Foto: Petr Papírník
Co se chystá

Chomutov - Soutěže, výtvarné dílny, ukázky dravců a stříhání ovcí, jízdy na ponících nebo zajímavé povídání s chovateli přímo u výběhů. To je jen malá část rozmanitého a bohatého programu letošních oslav Dne Země v chomutovském zooparku.

Stanovišť, ukázek a aktivit je tolik, že pro návštěvníky bude nezbytným rádcem a pomocníkem mapka s legendou přímo pro sobotní akci. Rozdávat se bude u vchodů do areálu.

Pokud by se měl zvolit maskot letošního Dne Země, byl by to určitě rosomák sibiřský. A nikoli náhodou – zooparku se letos poprvé v historii podařilo odchovat dvě mláďata této šelmičky a ta se tak těší zasloužené pozornosti.

Malí návštěvníci to mohou poznat hned u vchodu. „Nechali jsme pro děti vyrobit šablonu fotografické i malované masky na obličej, je možné ji stáhnout na našem webu. Stačí si ji vytisknout, vystřihnout, opatřit gumičkou a děti, které přijdou v masce rosomáka na Den Země, budou mít vstup zdarma,“ přináší první zajímavou zprávu ředitelka zooparku Věra Fryčová.

Zoopark chce zároveň děti i dospělé zapojit do hledání jmen pro obě mláďata. U výběhu bude v sobotu umístěná bedna, do které budou moci návštěvníci vhazovat na lístečku napsané své návrhy. Z druhé strany by neměla chybět adresa či jiný kontakt, autoři vybraných jmen od nás získají drobnou odměnu. Drobný háček je v tom, že zoopark stále nezná pohlaví mláďat, takže návrhy musí obsahovat buď jména neutrální nebo obě varianty.

Den Země ale zdaleka nebude jen o rosomácích. Celkem u deseti různých výběhů budou v konkrétní časy připraveni chovatelé zooparku, od kterých se návštěvníci mohou dozvědět o daných zvířatech leccos zajímavého. Povídání s chovateli je naplánováno třeba u makaků, velbloudů, tuleňů, dravců, losa, medvědů či v teráriu.

Po celý den bude také možné na různých místech v areálu navštívit několik zábavných či poučných stanovišť. Například u Kamenného rybníka rozestaví své hvězdářské dalekohledy Astronomická společnost Chomutov, v dětské zoo si mohou kluci a holky nechat na obličej namalovat oblíbený zvířecí motiv, kousek od správní budovy si zase vyzkouší zajímavé malování pískem. U horní brány pak bude odpoledne možné projet se na ponících.

O doprovodný program se postará například hudební divadlo Hnedle Vedle svým odpoledním vystoupením v dětské zoo, na statku domácích zvířat bude zase k vidění ukázka letu dravců či stříhání ovcí, hrát tu bude kapela Makovec a vystoupí i pěvecký sbor Skejušan.

Od soboty začnou také pravidelně jezdit Safari Expres a zoovláček Amálka. „Amálka začne jezdit v deset dopoledne a bude se vypravovat vždy po půl hodině. Safari Expres bude mít nástupní čas vždy v celou a první jízda se uskuteční v poledne,“ doplňuje k tomu ředitelka Fryčová s tím, že jízdní řády budou v sobotu vyvěšené i na nástupní stanici.

Kromě toho všeho mohou malé děti poprvé ozkoušet nové herní prvky, které nechal zoopark na pěti různých místech v areálu nainstalovat ve středu.
K parkování doporučuje zoopark kromě svých menších parkovišť především velké plochy u aquaparku či zimního stadionu, odkud to do areálu není daleko. A kdo se chce vyhnout frontám u pokladen, může si vstupenky zakoupit online a jít pak bez čekání rovnou k turniketům.

Den Země se koná tuto sobotu 23. dubna a program je naplánovaný po celý den, od otevření areál v devět hodin až do páté odpoledne. „Na programu jsme si dali opravdu záležet, takže už se těšíme, až v sobotu otevřeme brány a všechny u nás přivítáme a pobavíme,“ uzavírá pozvánku sobotní akci ředitelka zooparku Věra Fryčová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru