Chomutov – O něco dříve by si měli v pondělí přivstat řidiči, kteří se chystají vyrazit do práce plechovým miláčkem. Meteorologové totiž v Ústeckém kraji slibují na noc sněhové přeháňky, na horách i trvalejší sněžení.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Martin Novák, z Českého hydrometeorologického ústavu v Ústí nad Labem uvedl, že kromě sněžení bude v celém Ústeckém kraji vát čerstvý severozápadní vítr 4 až 8 m/s, s nárazy až 15 m/s, na horách zesílí až na 20 m/s. „V pondělí pak očekáváme oblačno až zataženo, občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, zejména na horách. V nížinách čekáme srážky většinou smíšené. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 0 až 3 °C, na horách -5 až -2 °C. Povane mírný severozápadní vítr 4 až 7 m/s, v nárazech až 15 m/s, na horách 8 až 13 m/s, v nárazech až 18 m/s," dodal Martin Novák.

Ústečtí meteorologové zároveň varují řidiče před sněhovými jazyky, které se mohou tvořit v horských oblastech na silnicích. Vítr by měl začít k večeru slábnout.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru