Cyklisté se mohou těšit na novou stezku. Je kvůli tomu uzavřena ulice Na Stráni
Zrekonstruovaná nádrž Hřebíkárna čeká na napuštění. Foto: jip
Chomutov

Jirkov – Přesně před týdnem byla pro motoristy uzavřena ulice Na Stráni v Jirkově. Buduje se zde mimo jiné zcela nová cyklostezka. Až se po dokončení otevře, řidiči si budou muset zvyknout, že v ní bude pouze jednosměrný provoz.

Rekonstrukce komunikací a vybudování cyklostezky v ulici Na Stráni je letošní nejdražší investiční akcí města. „Předpokládaná cena dosahuje zhruba 22 milionů korun včetně DPH," uvedl mluvčí města Vladimír Vacula.

V ulici se kompletně opraví silnice a chodníky. V místech, kde chybí, se postaví nové. Vybudují se také zpevněná místa pro kontejnery. „Stavět se bude také nová kombinovaná cyklistická stezka, která propojí ulici Na Stráni s cyklostezkou ve Dvořákově ulici u mostu," potvrdil Vladimír Vacula.
Ulice se dočká i lepšího veřejného osvětlení a nového dopravního značení. To umožní podélné parkování téměř po celé délce rekonstruované ulice.

Uzavírka ulice je naplánována do konce srpna. Tehdy už by měl být naplněn vodou i Olejomlýnský rybník, kteří všichni znají pod jménem Hřebíkárna, který v posledních dvou letech procházel obnovou za bezmála 4,6 milionu korun. Město na tuto akci získalo dvoumilionovou dotaci. S napuštěním rybníku se původně počítalo už na jaře. Vyčištěné dno se ale musí přirozenou cestou ještě tzv. utemovat, aby nedocházelo k přirozenému prosakování. „Počítáme, že v červenci by se mohlo začít s postupným napouštěním," potvrdil mluvčí Vacula.

Návrat vody do rybníka by také mohl nalákat zpět žáby, které si jako své nové stanoviště zvolily okrasné jezírko na nedalekém sídlišti v zahradním centru. V loňském roce kvůli hlasitému projevu žab lidé dokonce podepisovali petici, což dostalo Jirkov do mediálního zájmu. Připomínku této úsměvné události ale vedení města okomentovalo tak, že nikdo samozřejmě nemůže zaručit, že k tomu dojde.

Jirkov ulice na Stránic

Takto vypadala ulice Na Stráni v lednu. Po dokončení rekonstrukce zde bude cyklostezka, podélné parkování, nový povrch vozovky i chodníky s osvětlením. Foto: Město Jirkov

Hřebíkárna 2

Voda by se do rybníku měla dopustit v létě. Foto: jip

 

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru