Neurochirurgická klinika v ústecké Masarykově nemocnici získala významné ocenění. Zařadila se tak mezi nejlepší v Evropě
Prof. MUDr. Martin Sameš, CSc. Foto: Krajská zdravotní
Chomutov

Ústí nad Labem - Prestižní akreditaci získala Neurochirurgická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z. Evropskou akreditaci uděluje Spojený rezidenční poradní a akreditační výbor (JRAAC), který pracuje pod Evropskou asociací neurochirurgických společností (EANS) a Evropskou unií lékařských specialistů (UEMS).

„Udělení této evropské akreditace si skutečně vážím. Certifikát je uznáním, že ústecká neurochirurgie je plně srovnatelná s evropskou úrovní, že mladí neurochirurgové získávají na našem pracovišti vzdělání, které odpovídá přísným evropským požadavkům a standardům. Tuto certifikaci získalo v Evropě dosud 16 prestižních neurochirurgických klinik,“ uvedl přednosta neurochirurgické kliniky v ústecké Masarykově nemocnici prof. MUDr. Martin Sameš, CSc.

Získání akreditace si vyžádalo 2 roky a 9 měsíců příprav a práce, zpoždění bylo dáno čekáním na komisi v době covidu. V žádosti o akreditaci muselo pracoviště uspět v 9 kapitolách, kdy byly posuzovány všechny detaily vybavení kliniky, procesů léčby a výuky.

„Vlastní certifikace sestává ze dvou částí – podrobné analýzy zaslané žádosti a dokumentů a dvoudenní vizity komise JRAAC na klinice s podrobnými rozhovory se všemi rezidenty, při nichž je garantováno plné soukromí, důvěrnost a diskrétnost,“ dodal profesor Sameš.

Výsledkem procesu certifikace je doporučení nejvyšší plné akreditace JRAAC pro neurochirurgickou kliniku na pět let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru