První adventní neděle bude ve znamení zahájení Chomutovských Vánoc. Chystá se i ohňostroj
Ilustrační foto CC0
Chomutov

Chomutov – Chomutovské Vánoce začnou první adventní neděli, která letos připadne na 27. listopad, a to v 10 hodin otevřením vánočního trhu a ledové arény. V 17 hodin pak bude následovat slavnostní rozsvícení vánočního stromu a výzdoby v městském parku spolu s kulturním programem v podání chomutovského pěveckého sboru Comodo, který vystoupí v hudebním altánu. Zlatým hřebem večera bude samozřejmě ohňostroj.

Ohňostroj bude odpalován z plochy bývalého fotbalového hřiště. „Kvůli nutnosti zabezpečit dopadovou zónu odpaliště bude část hřiště bližší budově městských lázní ohraničena a bude tam zákaz vstupu,“ vysvětluje Zuzana Kroutilová, vedoucí odboru vnějších vztahů. „Samozřejmě s ohledem na hlučnost ohňostroje a předpokládané množství přítomných lidí doporučujeme pro tento den nechat své psí mazlíčky doma,“ dodává Kroutilová.

Mimo samotného slavnostního rozsvícení vánočního stromu s ohňostrojem návštěvníci v parku již tento den naleznou vše, co bude po celý advent nabízet vánoční park. Více jak dvacet dřevěných stánků s vánočním sortimentem – ať už s občerstvením nebo s dárkovým a dekoračním zbožím. Dále ledovou arénu, Ježíškovu poštu, zvoničku štěstí, expozici betlému v altánu Aquarium a mnoho dalšího.

Synchronizovaně s rozsvícením vánoční výzdoby a tří stromů v parku dojde ve stejný čas také k rozsvícení vánočního stromu a dekorů na náměstí 1. máje.

Bílé sochy jako bezpečnostní prvky

Návštěvníky Slavnostního rozsvícení vánočního stromu v parku mimo bohatých světelných dekorací určitě zaujmou i bílé sochy evokující svým tvarem ležící kočičku. „Jedná se o bezpečnostní prvky zapůjčené chomutovskou firmou Strix. Tyto sochy budou v parku spolu s malými vánočními stromky zdobit děti z chomutovských mateřských školek ve čtvrtek 1. prosince,“ vysvětluje Kroutilová.

Pro Chomutovany, kteří do parku na slavnostní rozsvícení vánočního stromu budou v neděli 27. listopadu mířit ze sídlišť, zajistil Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova posílení spojů linek MHD. Posilové vozy budou kloubové, označené vpředu nápisem MIMOŘÁDNÁ JÍZDA. „Tyto spoje budou vyjíždět ze zastávky Zahradní TIP v 16.00 (autobus), 16.06 (trolejbus) a v 16.30 hodin (autobus). Všechny obslouží zastávky Kamenná, Březenecká II, Sportovní hala, Kundratická a Březenecká I. Spoje v 16.00 a v 16.30 obslouží následně zastávku Chomutov, žel. zast. a ukončeny budou na zastávce Čelakovského. Spoj v 16.06 pojede z Březenecké po jiné trase a obslouží zastávky Lipská I a Chomutovka. Ukončen pak bude na zastávce Palackého.“ vypočítává Rudolf Musil, vedoucí dopravních středisek DPCHJ.

Podrobný program Chomutovských Vánoc i jízdní řády posilových spojů naleznou návštěvníci zde.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru